Deniz Bilimleri ve Mühendisliği Alanı Türkiye Sıralaması'nda 6 Öğretim Üyemiz ile Yer Aldık

Türkiye Bilim Adamları Mühendislik ve Teknoloji - Türkiye 2024 Deniz Bilimleri ve Mühendisliği Sıralaması’nda İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğretim üyelerinden Prof. Dr. Şaban Bedri Alpar, Prof. Dr. Cem Gazioğlu, Prof. Dr. Nuray Çağlar, Prof. Dr. Nazlı Demirel Erol, Prof. Dr. Dilek Ediger ve Doç. Dr. Hüsne Altıok yer aldı. Toplam 79 öğretim üyesinden oluşan sıralamada Üniversitemiz 6 öğretim üyesiyle temsil edildi.

Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü, Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Bölümü, Deniz Jeolojisi ve Jeofiziği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Bedri Alpar, Oşinografi, Okyanus Gözlem Sistemleri, Deniz Sismiği, Gaz Hidrat Alanlarının Araştırılması gibi konulardaki çalışmalarıyla H indeksine göre toplam 32 ve İ10 indeksine göre toplam 69 puan alırken, toplam alıntı sayısı 3.561 olmuştur.

Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü, Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Bölümü, Denizel Çevre Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Gazioğlu, Oşinografi, Jeoenformatik, Uzaktan Algılama, Emisyon ve Kutup Bölgeleri gibi konulardaki çalışmalarıyla H indeksine göre toplam 29 ve İ10 indeksine göre toplam 68 puan alırken, toplam alıntı sayısı 3.609 olmuştur.

Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü, Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Bölümü Kimyasal Oşinografi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Çağlar, Kimyasal Oşinografi, Deniz Kimyası, Mikro Kirleticiler ve Yeni Nesi Arıtım Yöntemleri gibi konulardaki çalışmalarıyla, H indeksine göre toplam 24 ve İ10 indeksine göre toplam 47 puan alırken, toplam alıntı sayısı 1.862 olmuştur.

Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü, Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Bölümü Fiziksel Oşinografi ve Deniz Biyolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazlı Demirel Erol, Balıkçılık, Balıkçılığın korunması ve Deniz ekosistemleri konularında yaptığı çalışmalar ile H indeksine göre toplam 18 ve İ10 indeksine göre toplam 27 puan alırken, toplam alıntı sayısı 1.695 olmuştur.

Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü, Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Bölümü, Fiziksel Oşinografi ve Deniz Biyolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Ediger, Hidrobiyoloji, Yaşam Bilimleri, Biyolojik Oşinografi konularında yaptığı çalışmalar ile H indeksine göre toplam 18 ve İ10 indeksine göre toplam 23 puan alırken, toplam alıntı sayısı 1161 olmuştur.

Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü, Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Bölümü Fiziksel Oşinografi ve Deniz Biyolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüsne Altıok, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi, Oşinografi, Fiziksel Oşinografi, Okyanus Gözlem Sistemleri, Mühendislik ve Teknoloji gibi konularda yaptığı çalışmalar ile H indeksine göre toplam 11 ve İ10 indeksine göre toplam 11 puan alırken, toplam alıntı sayısı 451 olmuştur.

Öğretim üyelerimizi tebrik eder ve akademik çalışmalarında başarılar dileriz.

Haber: Buse Karaca