İstanbul Üniversitesi “Uluslararası Kültür ve Sanatta Şahname” Sempozyumu’nda

İstanbul Üniversitesi (İÜ), Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Isfahan Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sanatta Şahname Sempozyumu 17 Ekim 2023 tarihinde Neslişah Sultan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Sempozyumun protokol konuşmalarını İstanbul Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Lokman Gündüz, Üniversitemiz Rektör Baş Danışmanı Prof. Dr. Haluk Zülfikar, Fars Dili ve Edebiyatı Akademisi ve Saadi Vakfı’nın Başkanı Gholam Ali Haddad-adel gerçekleştirdi.

Uluslararası Kültür ve Sanatta Şahname Sempozyumu’nun bilgilendirme ve takdim konuşmasını Atatürk Üniversitesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Nimet Yıldırım gerçekleştirirken ilk protokol konuşmasını Üniversitemiz Rektör Baş Danışmanı Prof. Dr. Haluk Zülfikar “Şahname kültürü ve sanatı” hakkında yaptı. Sempozyumda, edebî, tarihî, sosyal, sanatsal açılardan incelenen Şahname tenkitli bir biçimde ele alındı ve farklı bakış açılarıyla değerlendirildi.

Etkinlik “Uluslararası Kültür ve Sanatta Şahname” sergisi açılışı ile devam etti.

Haber: Buse Karaca