Cumhuriyetin Şafağında | Kuruluş Devri Besteleriyle Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı Coşkusu

Programda cumhuriyetimizin 100. yılını idrak edeceğimiz 29 Ekim’in bir önceki akşamında, kuruluş devrinde bestelenmiş, Millî Mücadele ve Kurtuluş Savaşı yıllarına ait kahramanlık şarkıları, zafer besteleri, Halaskâr Gazi Mustafa Kemal Paşa’ya ithaf edilen marşlar ve İstiklal Marşı’nın erken dönem bestelerinden birtakım örneklere yer verilecek, seçilen repertuarı, seçkin bir musiki heyeti sahneye taşıyacaktır. Cumhuriyetimizin erken yıllarından itibaren Türk ilim ve irfan hayatının ana ocağı olan üniversitemizde, Türkiye’nin bakanlar kurulu kararıyla kurulan ilk akademik enstitüsü olma şerefine sahip olan Türkiyat Enstitümüz’ün öncülüğü ve başta AUZEF olmak üzere üniversitemizin farklı unsurlarının desteğiyle söz konusu konser sanatseverlerin ilgisine sunulacaktır.

Mavi Salon, 28.10.2023 - 18.00
Türkiyat Enstitüsü Türk Musikisi İcra Heyeti