Uluslararası Tarihsel, Yasal, Etik ve Medya Boyutlarıyla Salgın Hastalıklar Kongresi

Değerli Akademisyenler,

2019 sonlarında dünyayı alarma geçiren COVID-19 pandemisi tüm ülkelerde baş gündem olmuş ve toplumları, yaşanmış diğer pandemilerde olduğu gibi etik, hukuk, ekonomi, siyaset, teknoloji, kültür, sağlık ve eğitim sistemleri, dinî ve ailevî yaşam ve de uluslararası ilişkiler alanlarında ortaya çıkan sorunlara yaklaşımları bakımından adeta sınavdan geçirmiştir. 13–15 Ekim 2022’de Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek uluslararası kongremizde, bireylerin ve toplumların yaşamlarını iyileştirmek adına dersler çıkarmak üzere, ülkemizde ve dünyada geçmişte ve günümüzde yaşanmış küçük ya da büyük tüm salgınları, tarihsel, etik, yasal ve medya boyutlarıyla irdelemek istiyoruz.

Sizleri, Dicle Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Tıp Etiği, Tıp Hukuku ve Tıp Tarihi Derneği işbirliğiyle, Diyarbakır Sur Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen kongremize içtenlikle davet ederiz.

Kongre Başkanı

Prof. Dr. Arın Namal (İstanbul Üniversitesi)

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı

Öğr. Gör. Burak Kazan, PhD. (Dicle Üniversitesi)