Sosyoloji Araştırma Merkezi iftiharla sunar: Daha İyi Atölyeleri

Daha İyi Atölyeleri, öğrencilerin temel akademik becerilerini geliştirmeleri için İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Araştırma Merkezi tarafından tasarlanan 7 atölyelik ücretsiz bir eğitim dizisidir. 18 kişilik küçük bir grupla Ekim-Kasım döneminde gerçekleştirilecek atölyelere devam zorunludur. 


Kimler Başvurabilir?
Üniversitelerin tüm bölümlerinden 2. Ve 3. Sınıf öğrencileri başvurabilir. Başvuru formu için şuradaki linke tıklayabilirsiniz: Link

SON GÜN 30 EYLÜL!


1.    Daha iyi öğrenmenin yolları 


Öğrenme nedir, öğrenirken -ve unuturken- beyinde neler olur? Uygulanabilir tekniklerle öğrenme ile ilgili “sınırlarımızı” nasıl zorlar, öğrenme potansiyelimizi nasıl arttırabiliriz? 

2.    Daha iyi düşünmenin yolları

Akıl yürütürken sıklıkla düşülen hatalar nelerdir? Bir kavram analitik ve sentetik yöntemlerle nasıl düşünülebilir? Düşünme akademik bir reflekse nasıl dönüşebilir?

3.    Daha iyi çalışmanın yolları 

Bir ürün ortaya çıkarmanın yöntemi olarak verimli bir çalışmanın olmazsa olmaz teknikleri nelerdir? Çalışırken nelerden kaçınmalıyız?

4.    Daha iyi okumanın yolları

Bir metinle nasıl ilişki kurulur? Eseri farklı açılardan ele almanın sağladığı imkanlar nelerdir? Okumayla eş zamanlı gerçekleşen unutma sürecini yavaşlatabilecek araçlar var mıdır?

5.    Daha iyi yazmanın yolları

Aslında hepimiz her gün şu veya bu formda, ortamda pek çok şey yazarız. Peki akademik alanda hangi yazı formları vardır? Akademik yazı hangi parçalardan oluşur? Bir metin nasıl inşa edilir? 

6.    Daha iyi sunum yapmanın yolları 

İyi bir fikriniz var! Ne mutlu size :) Bu fikir katılımcılara etkili bir şekilde nasıl anlatılır? Kendi sunumumuza nasıl hazırlanmalıyız?

7.    Daha iyi bilişim okur yazarı olmanın yolları 

Her iş daha kısa yolla yapılabilir! Peki akademik becerileri geliştirmek için hangi güncel teknik araçları öğrenmeli? Bu araçları nasıl kullanmalı?


Galeri