Sosyal Bilimlerde Yapay Zekâ Konferansı

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliği ile 9 Mayıs 2023, Salı günü İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü, Rektörlük Doktora Salonu’nda “Sosyal Bilimlerde Yapay Zekâ Konferansı” gerçekleştirilecek.

Yapay zekâ günümüzün yeni elektriği olarak adlandırılmaktadır. Yapay zekâ teknolojileri yakın geçmişte ve günümüzde yalnızca mühendislik ya da bilgisayar bilimlerinde değil; finans, ekonomi, işletme gibi birçok alanda gelişmeyi de beraberinde getirmiştir. İşte “Sosyal Bilimlerde Yapay Zekâ Konferansı” güncel yapay zekâ konularını sosyal bilimler çerçevesinden ele alacaktır. Konferans, sosyal bilimler araştırmacılarının kendi uzmanlık bilgilerini yapay zekâ ile biraraya getirerek katma değer yaratacak çalışmalar ortaya koymalarına ışık tutmayı hedeflemektedir.

Konferans, 9 Mayıs 2023, Salı günü saat 10.00’daki açılış konuşmalarıyla başlayacaktır. Konferans kapsamında sabah (10.30-12.00) ve öğleden sonra (13:30-15.00) birbirinde kıymetli öğretim üyelerinin katkılarıyla iki ayrı panel düzenlenecektir.

Konuya ilgi duyan tüm araştırmacıları ve basın mensuplarını konferansımızda ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyacağız. Konferansa katılmak için lütfen etkinlik kayıt formunu doldurunuz:

KONFERANS PROGRAMI

Açılış Konuşmaları (10:00-10:30)
Prof. Dr. Rasim ÖZCAN
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı
Doç. Dr. Gökhan ÖVENÇ
İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü
Prof. Dr. Sayım YORĞUN
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı
Prof. Dr. Mahmut AK
İstanbul Üniversitesi Rektörü
1. OTURUM: 10:30-12:00