Karahantepe Projesi 5. Şangay Arkeoloji Forumu'nda Ödül Kazandı

40 ülkenin katıldığı 5. Şangay Arkeoloji Forumu’nun 2023 yılı Saha Keşif ve Araştırma Projeleri ödülünü İstanbul Üniversitesi tarafından yürütülen Karahantepe Projesi aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2021 yılında tanıtımını yaptığı Taş Tepeler Projesi kapsamında yürütülen Karahantepe Projesi yaklaşık 11.000 yıl öncesine ait kamusal yapılarıyla biliniyor. 32 ülkenin oylamaya katıldığı değerlendirmede dünyanın farklı ülkelerinden önerilen 200 kadar proje arasında 9’u ödüle hak kazandı. İstanbul Üniversitesi Tarih Öncesi Anabilim Dalı tarafından Göbeklitepe, Karahantepe, Sayburç ve Sefertepe arkeolojik alanlarında yürütülen çalışmalarda ilk yerleşik yaşamın ortaya çıkışıyla ilgili edilen sonuçlar üniversitemizin arkeoloji alanındaki başarıları arasında gösteriliyor.