III. Uzay Ekonomisi, Uzay Hukuku ve Uzay Bilimleri Sempozyumu

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenecek olan III. Uzay Ekonomisi, Uzay Hukuku ve Uzay Bilimleri Sempozyumu, 04-05 Mayıs 2023 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası Doktora Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

Western Sydney Üniversitesi’nden Prof. Dr. Steven Freeland’in ana konuşmacı olarak katılacağı sempozyum, 2 gün sürecek olup; 5 oturumda 24 bildiri sunulacaktır.

Uzay çalışmalarının, ekonomik önemi, hukuki altyapısı ve bilimsel boyutuyla, farklı disiplinlerden katılımcılarla bir bütün olarak ele alınması amaçlanmaktadır. Bu amaçla sempozyum; çeşitli üniversitelerden değerli araştırmacıların yanı sıra, alanın önemli kurumları olan Türkiye Uzay Ajansı (TUA), TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü ve Asya-Pasifik Uzay İşbirliği Örgütü (APSCO), Uluslararası Astronomi Birliği (IAU)'nden değerli katılımcıları da bir araya getirecektir.

Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.