Doç. Dr. G. Çiğdem Yalçın’a, KIT’den “International Excellence Fellowship” Ödülü

Üniversitemiz öğretim üyesi Doç. Dr. G. Çiğdem Yalçın, Almanya Karlsruhe Institute of Technology'den (KIT) “International Excellence Fellowship” ödülünü kazandı.

Bu rekabetçi ödül, Dr. Yalçın’ın Karlsruhe Institute of Technology’de "Yapay zeka, karmaşık güç sistemlerinin nedensel çıkarımı için nasıl çalışır” sorusuna cevap aramada üç ay araştırma işbirliği yapmasına imkan sağlayacak.

KIT web sayfasında “International Excellence Fellowship” ödülünün nedeni şu şekilde ifade ediliyor: “Uluslararası işbirliği, özellikle üst düzey araştırmalarda büyük önem taşımaktadır. Mükemmellik, dünya çapındaki en iyi araştırmacılar arasındaki rekabet ve değiş tokuşta yaşar.”​