9. Uluslararası Future-Learning Konferansı

İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü ve Türkiye Bilişim Derneği (TBD)’nin öncülüğünde iki yılda bir düzenlenen, ilk kez 2004 yılında İstanbul Üniversitesi’nde başarıyla gerçekleştirilen Uluslararası Future-Learning Konferansı bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), İstanbul Üniversitesi, Türkiye Bilişim Derneği, Atılım Üniversitesi ve TÜYAFED Yazılımcılar Federasyonu işbirliği ile dokuzuncu kez kapılarını araştırmacı, eğitimci, kamu ve özel sektör çalışanlarına açıyor. 


Türkiye’de bilişim alanının tarihine bakıldığında, dijital dönüşümün başını çekenlerin kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları olduğu görülmektedir. Bunların başında da İstanbul Üniversitesi, Türkiye Bilişim Derneği ve Türkiye Bilişim Vakfı yer almaktadır. İstanbul Üniversitesi’nin Enformatik Bölümü de dijital dönüşüm misyonuyla, ciddi akademik araştırma ve çalışmalar yapmakta; 19 yıldır lisansüstü düzeyde kaliteli eğitim programları yürütmekte ve bilişim politikaları oluşturma çalışmalarına önderlik etmektedir. “Güçlerimizi birleştiriyoruz" mottosu ile hareket eden Enformatik Bölümü, bu uzun yolculuğun başından beri birlikte yol aldığı Türkiye Bilişim Derneği, Türkiye Bilişim Vakfı yanında, MEB, Toplum Hizmetleri Vakfı, İstanbul Kültür Üniversitesi ve Muğla Üniversitesi ile işbirliğinde bulunmuş, konferansın düzenlenmesinde TÜBİTAK desteğini de almıştır.
Ana teması "Creating A Human-Focused Future" (İnsan-Odaklı Bir Gelecek Yaratmak) olarak belirlenen Uluslararası Future-Learning and Informatics Konferansı 09-11 Kasım 2022 tarihleri arasında Ankara’da Atılım Üniversitesi’nde hibrit olarak gerçekleştirilecektir.

Konferansın insana odaklı dört alt teması (Eğitim, Oyunlaştırma, Doğal Afetlerle Mücadelede Yeni Teknolojiler ve İnsan, Yaratıcılık) birçok alandaki araştırmacının disiplinlerarası tartışmasına, işbirliğine ve beyin fırtınasına olanak sağlayacaktır. Bu bağlamda enformatik ve öğrenme alanındaki yenilikler ile yaşam boyu öğrenme sürecinde en doğru, etkin ve verimli teknoloji, yöntem ve stratejilerin geliştirilebilmesi için yenilikçi fikirlerin insana odaklı gelecek çerçevesinde tartışılması hedeflenmektedir. Uluslararası nitelikte olan organizasyon, Türkiye ve diğer ülkelerdeki çalışmaların farklılıklarını ve benzerliklerini ortaya çıkarabilme fırsatı da sunmaktadır.

Konferansta ana temayla ilgili bütün disiplinlerden akademisyen, eğitimci, kamu ve özel sektör temsilcisi, sivil toplum kuruluşu, öğrenci ve uygulayıcıların araştırmalarını ve deneyimlerini paylaşacağı çok sayıda oturuma, panele, çalıştaya ve eğitime yer verilecektir. Katılımcılarına akademik gelişim, bilgi paylaşımı ve işbirlikleri geliştirme fırsatlarını yaratacak olan konferans boyunca firmalar projelerini ve ürünlerini iş ve eğitim dünyasıyla paylaşabilecekleri bir platforma da sahip olacaklardır.

Birçok farklı ülkeden katılımla bildiri ve panel oturumlarının gerçekleştirileceği organizasyonda; Prof. Dr. Abha Sharma (SCERT, Delhi, India), Prof. Dr. Soner Yıldırım (ODTÜ), Prof. Dr. Ramesh Sharma (Dr. B. R. Ambedkar University Delhi, India) gibi alanında uzman araştırmacılar önemli konulara değinen konuşmalar yapacaklardır.
Konferans kapsamında “Teknolojik İnovasyonun Gelişimsel Davranışlara Etkisi”, “Eğitim, İstihdam ve Beyin Göçü”, “Eğitimde Yaratıcılık”, “Gençlik Paneli”, “Sürdürülebilir Yaşam için Eğitim”, “Eğitim ve Oyunlaştırma” ve “Eğitimde Spor – Sporda Eğitim” panelleri gerçekleştirilecektir. Yine Konferans kapsamında Dr. Victor J. Friedman (Max Stern Yezreel Valley College, Israel) ve Enformatik Bölümü öğretim elemanı Dr. Mehmet Selim Derindere tarafından “Looking into the Abyss:Developing Knowledge to Deal with Brain Drain” workshop’u (İngilizce) düzenlenecektir.

Online dinleyicilere ücretsiz olan Future-Learning Konferansı ile ilgili her türlü gelişme ve ayrıntılı bilgi için Future-Learning 2022 resmi web sitesini (http://fl.istanbul.edu.tr/) ziyaret edebilirsiniz.

Future-Learning 2022
Düzenleme Kurulu