54. IASA Konferansı ve 4. ICTM Forumu İstanbul Üniversitesi’nde Gerçekleşecek

The International Association of Sound and Audiovisual Archives (IASA – Uluslararası Ses ve Görsel-İşitsel Arşivler Birliği) ve International Council for Traditional Music (ICTM – Uluslararası Geleneksel Müzik Konseyi) 11-15 Eylül 2023 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek ortak etkinlikte bir araya geliyor.

“Collaborating to preserve and safeguard audiovisual and related heritage” başlığını taşıyan ve 54. IASA Konferansı ve 4. ICTM Forumunu içeren bu etkinlik, ICTM ve IASA'nın iş birliği içinde gerçekleştirdikleri ilk ortak akademik toplantı olarak tarihe not edilecek. Aynı zamanda ilgili alandaki çok sayıdaki kuruluşa ve paydaşlara yeni işbirlikleri için fırsatlar yakalayabilecekleri bir akademik ve sosyal ortam vadeden söz konusu etkinlik, yüz yüze olarak İstanbul Üniversitesi’ne ait tarihi mekanlarda gerçekleştirilecek olmasının yanı sıra bizzat katılamayanlar için çevrimiçi erişim ve katılım imkanı da sunacak.

Etkinliğin ilk dört gününde IASA Konferansı gerçekleştirilecek, beşinci ve son gün ise IASA ve ICTM üyelerini/temsilcilerini bir araya getirecek ICTM Foruma ayrılacaktır.

Çağrı metni ve detaylı bilgi için etkinlik web sayfasını ziyaret edebilirsiniz;