"

TÜRKİYE, YUNANİSTAN, İTALYA VE İSVEÇ İŞBİRLİĞİNDE AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS+ KA220 HED PROJESİ

Üniversitemiz Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülistan Çiğdem Yalçın’ın Üniversitemiz adına proje yürütücülüğünü yapacağı “LEAP: unLocking carEer potentiAl with comPlex systems, data analytics and machine learning" (Karmaşık sistemler, veri analitiği ve makine öğrenimi ile kariyer potansiyelinin kilidini açmak") başlıklı Avrupa Birliği ERASMUS+ KA220 HED Yükseköğretim Alanındaki İşbirliği projesi, 400.000 Avro’luk toplam bütçe ile fonlanmaya hak kazandı.

15 Aralık 2023’te Atina’da açılış toplantısı gerçekleştirilen proje, Türkiye, Yunanistan, İtalya ve İsveç’te akademi ile endüstrideki bilişim sektörünün bileşenleri arasında bir köprü görevi görecek.

​Doç. Dr. Gülistan Çiğdem Yalçın projeyi kısaca şöyle anlatıyor:

“Projemiz kapsamında akademide bilişim ve endüstride bilişim olmak üzere iki bakış açısının birleşiminde disiplinlerarası bir sorun havuzu oluşturulacak. Bu sorunları en doğru ve verimli şekilde ele almak için karmaşık sistemler ve yapay zeka, makine öğrenimi gibi dijital dönüşümlerden yararlanarak geliştireceğimiz teori, metodoloji ve pratikler ile uluslararası kredili, çok dilli ve öğrenci, mezun ya da kariyerini geliştirmek isteyen profesyoneller ile potansiyelini daha verimli kullanmak isteyen, kariyer gelişimi hedefleyen herkese açık olacak olan müfredatlar ve eğitimler geliştireceğiz.
Akademi ve endüstrideki gerçek verilere dayanacak olan ihtiyaç analizleri ışığında oluşturacağımız eğitimlerde Bilgi İletişim Teknolojileri (BİT) becerileriyle donatılacak, iş piyasasının mevcut durumuna uygun geliştirilecek, deneysel bir pedagojik yaklaşımla veri analitiğine ve makine öğrenimine odaklanılan bir müfredatta gerçek hayat problem örnekleri karmaşık sistemler yaklaşımıyla tartışılacaktır.”

"