"

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA EKİBİ ANTARKTİKA’DA

Yürütücülüğünü İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Denizhan Vardar’ın yaptığı “Horseshoe Adası Sığ Deniz Tabanı ve Yakın Kıyı Alanları Buzul Kaynaklı Yapılarının Akustik ve Yüksek Ayrımlı İnsansız Hava Aracı ile Tanımlanarak Haritalanması” başlıklı proje kapsamında Antarktika’da önemli çalışmalar yürütülüyor.

“Horseshoe Adası Sığ Deniz Tabanı ve Yakın Kıyı Alanları Buzul Kaynaklı Yapılarının Akustik ve Yüksek Ayrımlı İnsansız Hava Aracı ile Tanımlanarak Haritalanması” yakın geçmiş buzul hareketlerinin belirlenmesi amaçlanıyor.

Araştırma kapsamında İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü’ne ait su altı dronu da kullanılarak çeşitli bulgulara ulaşılması hedefleniyor. Daha önce yapılan araştırmaların sonuçlarıyla birlikte değerlendirildiğinde bu araştırma tamamlayıcı bir özellik taşımaktadır.

Proje yürütücüsü Doç. Dr. Denizhan Vardar saha çalışmalarına aktif olarak katılmaktadır.

Toplanacak veriler İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Laboratuvarı’nda değerlendirilecektir.

"