X. Aziz Sancar Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Günleri Gerçekleştirildi

“X. Aziz Sancar Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Günleri” 29-30 Kasım 2018 tarihleri arasında Aziz Sancar Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Prof. Dr. Sevim Büyükdevrim toplantı salonunda gerçekleştirildi. Düzenli olarak 2009 yılından bu yana her yıl yapılan Aziz Sancar DETAE günlerinin bu yılki 10. toplantısı “İmmün Sistem Yetersizlikleri ve Aşılar” teması ile yapıldı.

Toplantı 29 Kasım sabah 10:00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Enstitü Müdürü Prof. Dr. Günnur Deniz, İstanbul Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı, Prof. Dr. Ümit Dilber Mutlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Güloğlu’nun Deneysel Tıp Enstitüsünün tarihsel ve bilimsel yolculuğunu anlatan açılış konuşmaları ve başarı dilekleri ile başladı. Ardından emekli olan üyelere plaketleri sunuldu.

Programın ilk konuşması; “Gözlemden Bilime Yolculuğumuz”, Prof. Dr. Ahmet Gül tarafından yapıldı. Toplu fotoğraf çekiminin ardından ilk günde “21. yüzyılda aşılar, koruyucu ve tedavi edici kanser aşıları, aşı adjuvanları, dünden bugüne immünoterapiler ve günümüzde klinik onkolojideki uygulamaları” konuları bilim insanları tarafından katılımcılara aktarıldı.

Toplantının ikinci gününde immün sistem yetersizlikleri konusu ele alındı. İkinci günün ilk konuşması İmmün Yetmezlik Derneği Başkanı ve aynı zamanda bir immün yetersizlik hastası olan Ömer İren tarafından yapıldı. Konuşmasında hasta bakış açısı ile deneyimleri, hastalığın zorlukları ve yaşadıkları sıkıntıları aktardı. Ardından primer immün yetersizlikler klinik, immünolojik ve genetik perspektiflerden ele alındı. Türkiye’de yapılan başarılı klinik araştırmalara örnekler verildi. Güncel gen tedavi yaklaşımları ile birlikte temel bilim araştırmaları ve hayvan modelleri kullanılarak yapılan fonksiyonel çalışmalar yine alanlarında başarılı ulusal ve uluslararası bilim insanları tarafından katılımcılara aktarıldı.

Programın kapanış konuşması, “Kendinizi İyi Hissetme Egzersizleri” Prof. Dr. Cemal Cingi tarafından yapıldı.Bu sene toplantıya lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin yanı sıra klinik ve temel bilimlerdeki farklı disiplinlerden akademisyenler katıldı. Klinik ve temel bilim araştırmalarından oluşan 8 adet sözlü bildiri ve 8 adet e-poster sunumu gerçekleştirildi ve en iyi sözlü ve poster bildiri ödülleri sahiplerine verildi.

Kapanış programında Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Günnur Deniz konuşmacılara ve katılımcılara teşekkürlerini iletti ve onları önümüzdeki yıl yapılacak toplantılara davet etti. Ardından katılımcıların dilek ve görüşlerine yer verildi ve toplantı sonlandırıldı.

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü


Öne Çıkan Haberler

İstanbul-Üniversitesi-Ülke-Günleri-3-“Bosna-Hersek”-Etkinliği-Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi Ülke Günleri-3 “Bosna-Hersek” Etkinliği Gerçekleştirildi

Akademik-Teşvik-Ödeneği-Başvuru-Takvimi-2018-2019-Yönetmelik-ve-Formlar

Akademik Teşvik Ödeneği Başvuru Takvimi 2018-2019 Yönetmelik ve Formlar

Azerbaycan-İlahiyat-Enstitüsü-Rektörü-İstanbul-Üniversitesi’ni-Ziyaret-Etti

Azerbaycan İlahiyat Enstitüsü Rektörü İstanbul Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

İstanbul Üniversitesi’nde Uluslararası İslam Ekonomisi Paneli Düzenlendi

TEBİP-Kapsamında-İÜ-Baltalimanı-Tesislerinde-Toplantı-Düzenlendi

TEBİP Kapsamında İÜ Baltalimanı Tesislerinde Toplantı Düzenlendi

“Ortadoğu'da-Akademik-Mirası-Koruma-Projesi”nin-İkinci-Paneli-Berlin'de-Gerçekleştirildi

“Ortadoğu'da Akademik Mirası Koruma Projesi”nin İkinci Paneli Berlin'de Gerçekleştirildi