Üniversite Hastaneleri Birliği’nin 13. Toplantısı Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde yapılıyor



Abant Büyük Oteli ve Kongre Merkezi’nde 03 Kasım 2012 tarihinde saat 09.00'da başlayan toplantıya, İstanbul Üniversitesi Rektörü ve Üniversite Hastaneleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yunus Söylet ile AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun’un yanı sıra Ege, Gaziantep, Samsun 19 Mayıs, Adnan Menderes, Eskişehir Osmangazi, Gaziosmanpaşa, Kocaeli, Medeniyet, Necmettin Erbakan, Namık Kemal, Pamukkale ve Yıldırım Beyazıt üniversitelerinin rektörleri ve Üniversite Hastanelerinde yöneticilik yapan öğretim üyeleri katıldı.

"Bu toplantılarda sunulan akademik bildirilerin artması en büyük temennimiz"

İstanbul Üniversitesi Rektörü ve Üniversite Hastaneleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yunus Söylet de yaptığı konuşmada, “Üniversite hastaneleri olarak yaptığımız güç birliği ile kısa sürede büyük gelişmeler kaydettik. Bu toplantıda önemli konular ele alacağız, sunumlar dinleyeceğiz, sorunlar ve çözüm önerileri konusunda istişarelerde bulunacağız. Temsil ettiğimiz kurumlar açısından çok yararlı gördüğümüz bu toplantılarda sunulan akademik bildirilerin de artması en büyük temennimiz” dedi. Konuşmasının sonunda, toplantıya katılan tüm konuklara teşekkür eden Prof. Dr. Söylet, toplantının verimli geçmesini diledi.



AİBÜ Tıp Fakültesi bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun'da, yıldan yıla hizmet verdikleri hasta sayısında büyük bir artış olduğuna işaret etti. Prof. Dr.  Coşkun, önümüzdeki aylar içerisinde İzzet Baysal Vakfı’nın katkılarıyla yapılan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ni de hizmete açacaklarını vurgulayarak, “Türkiye’deki üniversite hastanelerinin üst düzey yöneticilerini ve meslektaşlarımızı burada ağırlıyor olmaktan büyük mutluluk duymaktayız. Kendilerine yeniden hoş geldiniz diyor toplantının verimli geçmesini diliyorum.” dedi.

“Üniversite Hastaneleri Döner Sermaye İşletmeleri; Mevzuat, Yapılanlar, Yapılması Planlananlar” ,“Üniversite Hastaneleri Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü; İlişkiler, Sorunlar, Çözüm Önerileri”, “Üniversite Hastanelerinin Genel Sağlık Sigortası’ndaki Konumu Nasıl Olmalı?”, “Farmakogenetiğin Klinik Uygulamaları”, “Üniversite Hastaneleri Birliği Neler Yapmalı?” başlıklarının yer alacağı Üniversite Hastaneleri Birliği 13. Toplantısı, yarın sona erecek.

Fotoğraflar:Abant İzzet Baysal Üniversitesi

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ


Öne Çıkan Haberler

"Atatürk'ü Cerrahpaşa'da Anmak" Başlıklı Resim Sergisi

İÜ Mensupları ve Öğrencileri için 2. Grup Türk Müziği Eğitim Sertifika Programı

“Idee Fixe Ensemble Konseri”

İÜ Rektörlük Seçimleri 20 Aralık 2012'de

Suluboya Resim Sergisi “Atatürk’ü Cerrahpaşa’da Anmak”

Veteriner Hekimliğinin 170. Kuruluş Yıldönümü Törenlerle Kutlandı