“Teknoloji Transfer Ofisleri Yenilik Çalışmaları İstişare Toplantısı” Gerçekleştirildi
İstanbul’un yerel kalkınması ve küresel rekabetinde en önemli unsurların başında gelen “Yenilik” konusunda birçok Mali Destek Programı uygulayan İstanbul Kalkınma Ajansı, bu alanda paydaşları ile birlikte gerçekleştireceği daha kapsamlı ve uzun vadeli çalışmaları belirlemek üzere “Yenilikçi İstanbul Sonuç Odaklı Programı” hazırlık çalışmaları yürütüyor.
İstanbul yenilik ekosisteminin önemli aktörlerinden olan Teknoloji Transfer Ofisleri’nin bu kapsamdaki çalışmalarını, ihtiyaç ve hedeflerini gözden geçirerek, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın katkı ve ortak çalışmaları ile İstanbul’da kısa ve orta vadede somut neticeler elde edilebilecek öncelikli alanları belirlemek üzere “Teknoloji Transfer Ofisleri Yenilik Çalışmaları İstişare Toplantısı”, 12 Nisan 2018 tarihinde İstanbul Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
İstanbul Üniversitesi tarafından düzenlenen toplantının açılış konuşması İÜ Teknoloji Transfer Ofisi (İSTANBUL TTO) Modül Yöneticisi Prof. Dr. Erol İnce tarafından yapıldı. Prof. Dr. İnce şu ifadeleri kullandı: “Bugünkü toplantının ana teması İstanbul Kalkınma Ajansı’nın İstanbul’daki TTO’larla iş birliği sürecinde neler yapabileceği hususunda bir istişare toplantısı olacak.”
Yenilik çalışmalarında fikir birliğine varmak amacıyla düzenlenen toplantıya Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Marmara
Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Arel Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi TTO üyeleri katıldı.
İstişare şeklinde devam eden toplantıda davetli üyelerin soruları, İstanbul Kalkınma Ajansı Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Fatih Pişkin tarafından yanıtlandı. Pişkin konuşmasında: “Yenilikçilik, bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda odak alanımız oldu ve olmaya da devam edecek. Bununla birlikte yaratıcı endüstriler, çocuklar ve gençler, girişimcilik alanları da diğer odak noktalarımız. Bu dört konuda sonuç odaklı program hazırlıklarımız devam etmektedir” ifadelerini kullandı.
Toplantının devamında Girişimcilik, Ticarileştirme, İnovasyon, Alt Programlar, Güdümlü Projeler, Invest in İstanbul gibi konulara değinildi.
İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
Öne Çıkan Haberler
Ak Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala İstanbul Üniversitesi’ni Ziyaret Etti
2. Abdülhamit’in Yıldız Albümleri Dijital Ortama Aktarılıyor
26. İLDEK Dekanlar Konseyi Toplantısı Sonuç Bildirgesi Yayınlandı
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi 50. Yılını Kutluyor
“Kraliyet ve Modern Romanya Konferansı” İstanbul Üniversitesi’nde Gerçekleştirildi
“Toy Ortak Miras Sahnede Buluştu”