Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde Yeni Açılan Lisansüstü Programlarının Tanıtımı Yapıldı

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yeni açılan lisansüstü programlarının tanıtımı 13 Ekim 2021 tarihinde İÜ Rektörlük Binası Doktora Salonu’nda yapıldı. İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ın katılım sağladığı programda Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeynep Karakaş yeni açılan programların tanıtım sunumunu gerçekleştirdi.

Açılacak Programların Çoğu Türkiye’de İlk

Sunumunu yapmak üzere kürsüye gelen Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeynep Karakaş yeni açılacak programların büyük emeklerle hazırlandığını söyleyerek, “Bu programlar çoğu Türkiye’de ilk olarak hazırlanmış programlar olup değerlendirmeleri titizlikle yapılmıştır” dedi. Bir buçuk yıl süren bir emeğin olduğunu aktaran Prof. Dr. Karakaş, başta İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak olmak üzere tüm süreçlerde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti. Yeni açılan programların ihtiyaçlardan doğduğunu belirten Prof. Dr. Karakaş, “Dünya değişiyor, bizim de bu değişime ayak uydurmamız ve bilimdeki değişikliklere göre kendimizi yenilememiz gerekmektedir” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Akreditasyon çalışmalarının yanında mevcut programları güncellemenin ve yeni programlar açmanın önemine vurgu yapan Prof. Dr. Karakaş, sadece bir bölümü ilgilendiren programların yeterli gelmediğini bu yüzden disiplinlerarası çalışmalar yapılması gerektiğini dile getirdi. “Bunlar sadece başlangıç” diyen Prof. Dr. Karakaş, sunumunun devamında yeni açılacak programlarla ilgili detayları paylaştı.

Yeni Açılan Lisansüstü Programları

1.    İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Klinik Onkoloji Ana Bilim Dalı, Kanser Hastalarında Destek Tedavi ve Bakım Doktora İngilizce Programı
2.    İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Klinik Onkoloji Ana Bilim Dalı, Kanser Hastalarında Destek Tedavi ve Bakım Doktora Türkçe Programı
3.    İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Klinik Onkoloji Ana Bilim Dalı, Kanser Hastalarında Destek Tedavi ve Bakım Yüksek Lisans İngilizce Programı