Prof. Dr. Abdullah Özkan İletişim Fakültesi’nin Yeni Dekanı Oldu

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlık Devir Teslim Töreni gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörü ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Özkan, İletişim Fakültesi’nin yeni dekanı oldu. Törende İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Haluk Alkan ve İletişim Fakültesi 2017-2020 Dönemi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yolcu da hazır bulundu.


İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlık Devir Teslim Töreni, İletişim Fakültesi Dekanlığı’nda gerçekleştirildi. Törenin ilk konuşmasını İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Haluk Alkan yaptı. İletişim Fakültesi’nin Türkiye’nin iletişim alanındaki ilk fakültesi olduğunu ve çok köklü bir yapıya sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Alkan, “İletişim Fakültemiz, kendi gelenekleri ve kendi dinamikleri olan bir fakülte. Bu dinamikleri tarihte olduğu gibi bundan sonra da devam edecek. Fakültemiz, bu geleneğin içinden gelen hocalarla birlikte ileriye doğru emin adımlarla ilerleyecek” dedi.

“Fakültemizi Daha İleriye Taşımak İçin Desteğimiz Sürecek”

Prof. Dr. Ergün Yolcu’ya katkılarından dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Alkan, yönetim olarak İletişim Fakültesi’ni kendi dinamikleriyle ileriye taşımak için her türlü desteği vereceklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Bugün görevi devralan, iletişim alanında çok değerli bir isim olan ve çalışmalarını çok yakından takip ettiğimiz Abdullah Hocamıza yeni görevinde başarılar diliyorum. Biz üniversite olarak fakültemizin her zaman arkasındayız. Yeni dönemin de hayırlı olmasını diliyoruz.”

“İstanbul Üniversitesi Çok Köklü Bir Geleneğe Sahiptir”

Prof. Dr. Alkan’ın ardından İletişim Fakültesi 2017-2020 Dönemi Dekanı ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergün Yolcu konuşmasını gerçekleştirdi. İletişim Fakültesi’nin çok köklü bir geleneğinin olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yolcu, “İstanbul Üniversitesi, koridorlarından duvarlarına kadar bir geleneğin ve göreneğin sahibidir. Bu köklü kurumdaki dekanlık dönemimizi alnımızın akıyla tamamlamış olduk. Abdullah Hocama yeni görevinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. İletişim Fakültesi’nde çok güzel bir sistemin ilerlemekte olduğunu kaydeden Prof. Dr. Yolcu, arkaya bakmadan ileriye bakmak gerektiğine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Bütün çalışmaların insani ilişkilerle, şeffaf ve demokratik olarak yapılması önemlidir. Üniversitemizin olduğu gibi fakültemizin de her zaman yanındayız. Benim üniversiteyle ilgili hayallerim, yapmak istediklerim, çalışmalarım bitmedi; devam edecek. O yüzden her zaman üniversitemize, fakültemize destek olmak için elimizden geleni yapacağız. Abdullah Hocama da hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bu güzel çalışmaların hepsi, bu güzel iklim Abdullah Hoca ile beraber devam edecektir.”

“Demokratik, Şeffaf ve Açık Bir Ortamda, Daha İyisi İçin Çalışacağız”

Prof. Dr. Yolcu’nun ifadelerini tamamlamasının ardından İstanbul Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörü ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Özkan söz aldı. İstanbul Üniversitesi’nin çok kıymetli bir üniversite olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özkan, “İstanbul Üniversitesi, hem mezunu hem de mensubu olmaktan mutlu olduğum, şeref duyduğum bir yer. Ne gerekiyorsa, elimizden ne geliyorsa hep beraber yapacağız. Ekip çalışmasından istifade edeceğiz. Demokratik bir ortamda, şeffaf bir şekilde; düşünmenin, fikrini söylemenin, dinlemenin ve eleştirinin olduğu bir ortamda daha iyisini yapmak için çalışacağız” dedi. İletişim Fakültesi’nde çok nitelikli bir ekibe sahip olduklarını belirten Prof. Dr. Özkan, “Ergün Hocamızın fakültemize verdiği emekleri yakından biliyorum. Bilimsel ve demokratik bir yapının sürmesi için gayret gösterdi, tüm emekleri için teşekkür ediyorum. Kendisinden bundan sonra da fakültemizin gelişiminde her zaman katkı isteyeceğiz, elbirliği ile çok güzel işler yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Arkamıza Yalnıza Güzel Şeyleri Hatırlamak ve Geliştirmek İçin Baktık”

Prof. Dr. Özkan’ın ardından İstanbul Üniversitesi Genel Sekreteri Metin Küçük konuşmasını gerçekleştirdi. Küçük, “Biz yönetim olarak hiçbir zaman arkamıza bakmadık. Arkamıza yalnızca öncekilerin yaptığı güzel şeyleri hatırlamak ve onun üzerine bir şeyler koyabilmek için baktık. Böyle de bakmaya devam edeceğiz. Ergün Hocamıza teşekkür ediyorum. Abdullah Hocamıza yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Dekanlık Devir Teslimi gerçekleştirildi. Prof. Dr. Haluk Alkan; Prof. Dr. Ergün Yolcu’dan devraldığı görevi Prof. Dr. Abdullah Özkan’a devretti.

Törende İletişim Fakültesi Sekreteri Selim Eker ve İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ümit Sarı da hazır bulundu.

Haber: Tuğçe AYÇİN
İÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü


Öne Çıkan Haberler

İSTARMER proje

“Online Eğitimde Performans Geliştirme Projesi” Başlıyor

mevlevilik sempozyum

Klasikten Moderne Türk Edebiyatında Mevlevilik ve Şeyh Galib Sempozyumu Başladı

DETAE COVID19

XII. Aziz Sancar DETAE Günleri, “COVID-19: Moleküler ve Klinik Yaklaşım” Temasıyla Düzenlendi

karabağ sempozyum

İnsan Hakları Hukuku ve İnsancıl Hukuk Bağlamında Dağlık Karabağ Sorunu Sempozyumu Gerçekleştirildi

Klasikten Moderne Türk Edebiyatında Mevlevilik ve Şeyh Galib Sempozyumu

İSİFAM İKDER finans

“İslami Finansın Getirdiği Değerler, Tüm İnsanlığın Faydalanabileceği Bir Reçetedir”