ONKOLOJİDE KLİNİK UYGULAMALARI DEĞİŞTİREN ÇALIŞMALAR

21. İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Günleri Sempozyumu, Rektörlük yerleşkesinde gerçekleşti. İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar’ın açılış konuşmasını gerçekleştirdiği sempozyumda Onkoloji alanının güncel durumu üzerine önemli değerlendirmeler yapıldı.

Sempozyumun açılışı Rektör Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar ve İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek tarafından gerçekleştirildi.

Uzun süredir İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Müdürü olarak görev yapan ve her bir meslektaşının birer şifa dağıtıcısı olduğunu belirten Prof. Dr. Zülfikar, Üniversite olarak sağlık alanında Türkiye’nin önde gelen üniversitesi olduklarını vurguladı. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsünün de önemli başarılar sergilediğini ve yakın gelecekte de bu başarıların daha da katlanacağını belirtti.

Sempozyum kapsamında gerçekleşen Hematolojik Maligniteler ve Çocuk Tümörleri başlıklı panelin moderatörlüğünü de yapan Rektör Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, bu alanda yapılan tedavilerin başarılarının olduğu gibi başarısızlıklarının da olduğunu belirterek kemoterapinin yan etkilerinin azaltılmasına yönelik yapılacak çalışmaların önemine değindi.

Sempozyum boyunca devam eden panellerde Prof. Dr. Rejin Kebudi, Prof. Dr. Mustafa Yenerel, Prof. Dr. Işık Aslay, Prof. Dr. Pınar Saip, Prof. Dr. Seden Küçücük, Prof. Dr. Adnan Aydıner, Prof. Dr. Hasan Karanlık, Doç. Dr. Kamuran İbiş, Doç. Dr. Naziye Ak, Doç. Dr. Başak Koç Şenol, Uzm. Dr. Ferhat Ferhatoğlu, Uzm. Dr. Necla Gürdal, Uzm. Dr. Bayarmaa Khishigsüren, Uzm. Dr. Kübra Tülü Çağlayan, Arş. Gör. İrem Bünül, Arş. Gör. Deniz Yanık, Uzm. Dr. Berkay Kılıç, Dr. Betül Çelik Demirbaş, Uzm. Dr. Ayça İribaş ve Öğr. Gör. Ülkü Miray Yıldırım konuşmacı ve moderatör olarak yer aldılar.


Sempozyumun üçüncü panelinden sonra tüm tüm katılımcılar İstanbul Üniversitesi Rektörlük makamı dahil olmak üzere Rektörlük yerleşkesini ziyaret ettiler. Katılımcıların bir kısmı da Beyazıt Yangın Kulesine çıkarak nefis İstanbul görüntüsü ile baş başa kaldılar.

Haber: Mehmet Baha Dağlı
Fotoğraf: Muhammet Ali Kaya
Kamera: Andaç Yaşar
Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü


Öne Çıkan Haberler

"ANNE SÜTÜ HER ÇOCUĞUN SAĞLIKLI YAŞAMA HAKKIDIR"

ULUSAL STAJ PROGRAMI 2024 YILI BAŞVURULARI AÇILDI

"DOĞUMUNUN 150. YILINDA MEHMET AKİF VE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ" ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SAĞLIKTA GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ’NİN GÜNDEMİ: SAĞLIKTA İNOVASYON

MarmAna PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISI: MARMARA DENİZİ’NİN STRATEJİK ÖNEMİ

REKTÖRÜMÜZ KAGEM’İ ZİYARET ETTİ