MEB YLSY Toplantısı İstanbul Üniversitesi’nde Gerçekleştirildi

1416 Sayılı Kanun Kapsamında Yurt Dışında Lisansüstü Öğrenim Görecek Öğrencilere Yönelik Bilgilendirme Toplantısı, İÜ Yabancı Diller Bölümü ev sahipliğinde 25 Aralık 2012 tarihinde 9.30-17.00 saatleri arasında İstanbul Üniversitesi Kongre Merkezi’nde yapıldı. 

Açılış konuşmasını İÜ Rektör Yardımcısı Zeynep Çiğdem Kayacan’ın yaptığı toplantıda Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Yurtdışı Eğitim Grup Başkanı Abdulmuttalib Çetin, Grup Koordinatörü Hülya Şen ve Şube Müdürü Harun Karcı ile British Council ve Fulbright yetkilileri öğrencileri bilgilendirdi, öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. 

İstanbul, Marmara ve Yıldız Teknik Üniversitelerinde yürütülen 6 ay süreli yabancı dil eğitiminin değerlendirilmesi ve öğrencilerin yurtdışı öğrenim sürecine ilişkin bilgilendirilmesi amacıyla yapılan toplantıya Ortaöğretim Genel Müdürlüğü yetkilileri ile 3 üniversitenin temsilcileri ve bursiyer öğrencileri katıldı.

Proje Atatürk’ün Talimatıyla Başladı

İÜ Yabancı Diller Bölümü dört dönemdir, 2011 yılının Ocak ayından bu yana, projenin yurtiçi kurs merkezlerinden biridir. Bugüne kadar ABD’de Harvard, New York State, George Town, Michigan State, San Francisco State, Birleşik Krallık’ta King’s College, The University of New Castle, University of Leicester, Avustralya’da Melbourne University gibi dünyanın önde gelen üniversitelerine kursiyerlerimiz kabul edilmiştir.

 1416 sayılı Kanuna göre Milli Eğitim Bakanlığı ve/veya diğer kurum/kuruluşlar adına yurt dışında öğrenim görmeye hak kazanan öğrencilerden, yabancı dil yeterliliği olmayanların Türkiye'de dil öğrenimi görmeleri için üniversitelerin yabancı diller yüksekokulları/bölümlerinde altı aylık dönemlerde İngilizce ve Almanca dillerinde TOEFL, IELTS, TEST-DAF gibi uluslararası yabancı dil yeterlilik sınavlarına hazırlık kursları düzenlenmektedir. “5 Yılda 5000 Öğrenci Projesi” diye de anılan programın dayanağı, Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği talimatla 1929 yılında çıkarılan 1416 sayılı kanundur. Yurt dışına ilk öğrenciler bu kanun kapsamında gönderilmiştir. Proje, 1929’larda başlatılan büyük eğitim atağının devamı niteliğindedir. Bu kanun ayrıca Atatürk’ün dünyadaki gelişmelerin takip edilmesi ve gençlerin önünün açılmasının sağlanması hususunda desteğinin bir kanıtıdır. 

İstanbul Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

[nggallery id=357]


Öne Çıkan Haberler

Prof. Dr. Yunus Söylet'in Başsağlığı Mesajı

YÖK, Cumhurbaşkanına Sunulacak Listede İÜ Rektör Adaylarının Sıralamasını Belirledi

Yeniden İnşa Edilen İÜ Enez Sosyal Tesisleri Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet Tarafından Hizmete Açıldı

İstanbul Üniversitesi’nde Üniversitelerde Uluslararasılaşma Sorunları Çalıştayı Gerçekleştirildi

Türkiye’nin İlk Antik Gemi Laboratuarı Açıldı

İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’in ODTÜ’deki Olaylar İle İlgili Açıklaması