MAVERAÜNNEHİR COĞRAFYASININ İLME VE KÜLTÜRE KATKISI: ÖZBEKİSTAN

Maveraünnehir Coğrafyasının İlme ve Kültüre Katkısı Paneli İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar’ın katılımıyla İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Program Ayasofya Camii İmam-Hatibi Ferruh Muştuer’in Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmalarını İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, UMAD Başkanı Abdülvahap Ekinci ve İHAM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Karataş gerçekleştirdi.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, Maveraünnehir bölgesinin özelliklerini ve önemini vurguladı. İslam’ın bu bölgeye olan hizmetlerine ve katkılarına değinen Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, Timur Devleti’nin de bölgeye olan hizmetlerine ve katkılarına dikkat çekti. Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, İstanbul Üniversitesi ve Özbekistan ilişkilerinin daha da artacağını vurguladı.

Oturuma Doç. Dr. Muzaffer Kamılov, Doç. Dr. Abdumurod Tılavov, Prof. Dr. Abdumukhtar Rakhmanov ve Prof. Dr. Muhammedolım Muhemmedsıdıkov’un katılımlarıyla gerçekleşti.
Program, Rektör Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar’ın konuşmacılara belge takdiminin ardından son buldu.

Haber: Mehmet Baha Dağlı
Fotoğraf: Mete Aldıraklı
Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

REKTÖRÜMÜZ KAGEM’İ ZİYARET ETTİ