MarmAna PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISI: MARMARA DENİZİ’NİN STRATEJİK ÖNEMİ

Marmara Denizi’nde Denizanası Artışlarının Sebep ve Sonuçlarının Araştırılması (Marmana/1. Etap) Projesi Kapanış Toplantısı’na İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Kaya, İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Dr. Beyhan Oktar katıldı.

İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Kaya yaptığı konuşmada “Marmara Denizi, sınırları tamamen Türkiye içinde kalan küçük fakat sosyo-ekonomik olarak çok önemli bir denizimizdir” diyerek Marmara Denizi’nin çeşitli açılardan stratejik önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Kaya; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Üniversitemiz Su Bilimleri Fakültesi’ne teşekkür etti.

Toplantıda konuşan İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, son yıllarda ikim değişikliği ve insan baskıları sonucu bütün dünyada aşırı denizanası artışı olduğunu belirtti. Bu artışın nedenlerini, sonuçlarını ve rolünü anlamamız gerektiğini ve ekosistem olaylarını önlemek için, Marmara Denizi kıyı sularındaki artışın nedenlerini anlamamız gerektiğine vurgu yaptı.

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Dr. Beyhan Oktar ülkemizin doğası, kültürü ve biyolojik çeşitliliği ile tüm dünyanın hayran kaldığı bir coğrafyada yer aldığını, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü olarak özel çevre koruma bölgelerimizin sahip olduğu doğal değerlerin gelecek nesillere aktarılması amacıyla önemli bilimsel proje adımları atıldığını belirterek çalışmaya katkı sunanları tebrik etti.

Proje kapanış toplantısı oturumlar ve genel değerlendirmelerinin ardından sona erdi.

Haber: Funda Vurgun
Fotoğraf: Başar Uzun
Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

SAĞLIKTA GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ’NİN GÜNDEMİ: SAĞLIKTA İNOVASYON

REKTÖRÜMÜZ KAGEM’İ ZİYARET ETTİ

MAVERAÜNNEHİR COĞRAFYASININ İLME VE KÜLTÜRE KATKISI: ÖZBEKİSTAN

POSCO ASSAN TST BURS TÖRENİ DÜZENLENDİ

AZİZ SANCAR DETAE ‘’CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA YAPAY ZEKA’’ GÜNLERİ

SU BİLİMLERİ FAKÜLTESİ’NDE “DENİZ SALYANGOZU VE KÖPEK BALIKLARINDA YAŞ OKUMA YÖNTEMLERİ” ADLI ÇALIŞTAY DÜZENLENDİ

Server Error in '/' Application.

Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

Exception Details: System.Web.HttpException: Session state has created a session id, but cannot save it because the response was already flushed by the application.

Source Error:

An unhandled exception was generated during the execution of the current web request. Information regarding the origin and location of the exception can be identified using the exception stack trace below.

Stack Trace:

[HttpException (0x80004005): Session state has created a session id, but cannot save it because the response was already flushed by the application.]
   System.Web.SessionState.SessionStateModule.CreateSessionId() +54
   System.Web.SessionState.SessionStateModule.DelayedGetSessionId() +80
   System.Web.SessionState.SessionStateModule.ReleaseStateGetSessionID() +19
   System.Web.SessionState.SessionStateModule.OnReleaseState(Object source, EventArgs eventArgs) +545
   System.Web.SyncEventExecutionStep.System.Web.HttpApplication.IExecutionStep.Execute() +141
   System.Web.HttpApplication.ExecuteStepImpl(IExecutionStep step) +48
   System.Web.HttpApplication.ExecuteStep(IExecutionStep step, Boolean& completedSynchronously) +71

Version Information: Microsoft .NET Framework Version:4.0.30319; ASP.NET Version:4.7.2623.0