İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Sadrazam Seyyid Hasan Paşa Anısına Düzenlenen Panele Katıldı

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Reşadiye Kaymakamlığı ve Reşadiye Belediye Başkanlığı’nın ortak olarak düzenlediği, Tokat’ın yetiştirdiği en önemli devlet adamlarından Sadrazam Seyyit Hasan Paşa’yı anma paneline katıldı. Reşadiye Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen panelin moderatörlüğünü İstanbul Şehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Çakır yaptı.

hasan paşa anma

Panelde İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Sanat Tarihçisi ve Yazar Prof. Dr. Nurhan Atasoy, Sanat Tarihçisi ve Yazar Gül İrepoğlu ve TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Namık Kemal Aras konuşma yaptılar. Panele ayrıca Tokat Valisi Cevdet Can’ı yanı sıra, Reşadiye Kaymakamı Turgay Gülenç, Reşadiye Belediye Başkanı Cemil Kılıç, Garnizon Komutanı Binbaşı Hasan Günay, GOP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Tokat Vali Yardımcısı Bilgehan Bayar, Bereketli Belediye Başkanı Necati Şahin, Hasanşeyh Belediye Başkanı Recep Külekçi, İÜ Genel Sekreteri Metin Küçük, Osmanlı Arşivleri Daire Başkanı Sebahattin Bayram, TOSİAD Başkanı Mustafa Acar, İşadamı Burhan Aras, İşadamı Halil Önder ve çok sayıda devlet erkanı ve vatandaş katıldı.

hasan paşa anma

Panelde İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, “Bir Osmanlı Sadrazamı, Sadrazam Seyyit Hasan Paşa”, Sanat Tarihçisi Prof. Dr. Nurhan Atasoy “Prof. Dr. Ali Rıza Atasoy”, Sanat Tarihçisi Prof. Dr. Gül İrepoğlu, “Sadrazam Hasan Paşa Döneminde Kültür ve Sanat” ve TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Namık Kemal Aras da “Celalettin Atasoy ve Sadrazam Hasan Paşa'nın Araştırmaları” konuları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Panelde konuşan Prof. Dr. Coşkun Çakır, Seyyid Hasan Paşa'nın Tokat'ın yetiştirdiği en yüksek devlet adamı olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu, “Sadrazam Seyyid Hasan Paşa, sadece Reşadiye'nin, Tokat'ın değil, Osmanlı tarihinin yetiştirmiş olduğu en önemli devlet adamlarından birisidir. Tokat'ımızın yetiştirmiş olduğu hiyerarşik olarak en yüksek düzeydeki devlet adamımızdır. Nihayetinde bir başbakandır ve kabaca 3 yıla yakın başbakanlık yapmıştır.” Prof. Dr. Çakır, panelin ardından yapılacak çalışmalarla Seyyid Hasan Paşa'nın şahsı, eseri ve döneminin sempozyumlara konu olacağını kaydetti.

Panel, Sadrazam Seyyit Hasan Paşa için yapılan konuşmalar, kaval dinletisi ve ödül töreninin ardından Reşadiye Kabalı Köyü’nde düzenlenen organizasyon ile sona erdi.

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü


Öne Çıkan Haberler

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak Sadrazam Hasan Paşa’yı Anma Paneline Paneline Katıldı

İstanbul Üniversitesi Şehitlerini Unutmadı

Ulusal Kalite Hareketi Lansmanı Canlı Yayın

Engelsiz İzledik

Prof. Dr. Nevin Ateş’e Veda

Burs Veren Kurumlar Öğrenciler ile Buluştu