İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak “Akademi Beyoğlu” Açılış Törenine Katıldı
Beyoğlu Belediyesi’nin ilçenin bilim, teknoloji ve kültür-sanat hayatına ivme kazandırmak hedefiyle hayata geçirdiği “Akademi Beyoğlu”, 9 Kasım 2018 tarihinde açıldı.
Teknoloji derslerinden görsel ve sahne sanatlarına, yabancı dil eğitimlerinden üniversite hazırlık kurslarına kadar birçok branşta eğitim verilecek “Akademi Beyoğlu”nun açılış törenine AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, AK Parti il ve ilçe protokolü ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.
İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak törende yaptığı konuşmada üniversitelerin nitelikli eğitimin yapıldığı, topluma öncü araştırmaların gerçekleştirildiği, topluma hizmet imkânlarının araştırıldığı kurumlar olduğunu belirterek, İstanbul Üniversitesi'nin Akademi Beyoğlu’nun gönüllü iş birlikçisi olduğunu dile getirdi.
“Akademi Bünyesinde Bilişim ve Teknoloji Odaklı 10 Farklı Atölye Bulunuyor”
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan törende yaptığı konuşmada Akademi Beyoğlu’nun yapısına ilişkin bilgi verirken, tecrübeyi ön plana çıkaran, gençleri çalışma hayatına entegre eden bir yapı olan Akademi Beyoğlu’nun teknoloji konusunda fırsatlar sunduğunu anlattı.
Ahmet Misbah Demircan konuşmasında şunları dile getirdi: “Akademi, bilim ve teknoloji, bilgisayar, marketing, sinema ve geleneksel el sanatları olarak 5 bölümden oluşuyor. Akademi bünyesinde bilişim ve teknoloji odaklı 10 farklı atölye bulunuyor. Beyoğlu’ndaki gençlerin akademide dijital çağa yapay zekâ yazılımları yaparak adapte olacak. Yazılım ve kodlama, network sistemleri, siber güvenlik, arayüz tasarımı ve arayüz geliştirme, grafik ve web tasarım başta olmak üzere çok sayıda eğitim kursunu hizmete açtık.”
“Türkiye İçin Örnek Bir Proje”
İstiklal Caddesi’ndeki Akademi Beyoğlu’nun açılış töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Akademi Beyoğlu’nu “umut ve heyecan verici” şeklinde tanımlayarak, İstanbul’un kültür, sanat ve tarihinin merkezi olan Beyoğlu’nda bu tür bir yapının oluşturulmasının bütün İstanbul’a hitap eden bir kararlılığı ortaya koyduğunu ve Türkiye için örnek bir proje olduğunu dile getirdi.
Güçlü ve büyük Türkiye’nin, şehirlerinin daha medeni, insanlarının, daha şehirli, kültürde, sanatta, bilimde, felsefede, şiirde ve edebiyatta daha yetkin hale geldiği bir Türkiye olduğunu anlatan Kurtulmuş, şunları söyledi: “Ekonominin ya da savunmanın sert gücü içerisinde görünen güçlü bir Türkiye, evet mutlaka olmak zorundayız; teknolojide bağımsız olmayan bir Türkiye’nin ulusal bağımsızlığından bahsetmesi mümkün değil ama teknolojide, ekonomide güçlü ve bağımsız olmanın yolu da zihinde, düşüncede, fikirde de güçlü olmaktan geçiyor. Bunun dışa vurumu olan sanat ve edebiyatta da güçlü olmaktan geçiyor. Bütün büyük medeniyetler önce tahayyül dünyasında şekillenir, arkasında tasavvura dönüşürler. Şehirlerin tahayyül dünyası içerisinde şekillenmesi, gençlerimizin çok kuvvetli eğitimler alması, hayatın içerisinde eğitimler almasıyla mümkündür.”
Kurtulmuş, Türkiye’nin teknolojide, ekonomide, dış politikada güçlü olması, devlet-millet kaynaşmasının güçlü hale gelmesi, bütün farklılıkların birlikte hareket etmesi ve millet varlığına sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak, “Bu, siyaset olarak ortaya koyduğumuz bir vizyondur ama sadece siyasetin işi değildir. Siyaset, ön açmak, işi kolaylaştırmak, uzakları yakın kılmak için var. Sivil toplum kuruluşlarının, belediyelerin, üniversitelerin, medyanın, sanayi kuruluşlarının, Ar-Ge merkezlerinin, teknoparklarımızın, sosyoparklarımızın iş birliği içinde hareket etmesi lazım. Ne yapıyor olursa olsun, herkesin aynı hedefe yönelmesi, güçlü ve büyük Türkiye için mücadele etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi. Katılımcılar Akademi Beyoğlu’nu gezdi ve kursiyerlerle sohbet etti.
“Eğitim İçin Her Türlü İmkân Sunuluyor”
Akademi Beyoğlu’nda Bakanlıkların, Üniversitelerin ve STK’ların katkıları ile geniş tabanlı altyapı oluşturuldu. Dijital çağın gereksinimlerine uygun şekilde tasarlanan akademide; Yazılım Kodlama, Siber Güvenlik, Web Arayüz, Network Sistemleri, E-Spor Sistemleri, Fablab - Mini Maker, Dijital Tv Laboratuvarı, Dijital Radyo Laboratuvar, Robotik Kodlama Atölyesi ve Green Box gibi çok sayıda uygulama Laboratuarları ve Atölyeler bulunuyor. Yazılımdan klasik sanatlara, müzikten yabancı dil ve üniversite hazırlık kurslarına kadar birçok alanda gençlere yönelik eğitimlerin verileceği Akademi Beyoğlu; söyleşi, panel gibi kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapacak.
Merkez, Sinema Salonu, Müzik Odası ve Çok Amaçlı Salon ile söyleşi, panel gibi kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak. Merkezde ayrıca gençlerin nezih bir ortamda kahvelerini yudumlarken kitaplarını okuyabilecekleri Akademi Kafe de bulunuyor.
Akademi Beyoğlu’nda ayrıca gençlerin dijital çağa adapte olmasına yardımcı olacak; Yazılım ve Kodlama, Network Sistemleri, Siber Güvenlik, Arayüz Tasarımı ve Arayüz Geliştirme, Arduino, Bilgisayar İşletmenliği, Grafik Tasarımı ve Web Tasarım başta olmak üzere çok sayıda eğitim kursu hizmete açıldı.
Akademi Beyoğlu’nda teknoloji derslerinin yanı sıra Kişisel Gelişim Kursları, Hobi Kursları ve Üniversite hazırlık Kursları başta olmak üzere birçok branşta da eğitimler veriliyor. Üniversite Hazırlık Kurslarında; Biyoloji, Coğrafya, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Türkçe. Yabancı Dil Kurslarında; Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, Korece, Osmanlı Türkçesi, Pratik Türkçesi, Rusça. Görsel Sanatlar ve Sahne Sanatları Kurslarında; Fotoğrafçılık, Halk Dansları, Ebru, Kaligrafi, Karakalem ve Resim, Karikatür ve Mizah, Kukla Atölyesi, Tiyatro. Enstrüman ve Müzik Kurslarında; Bateri, Gençlik Korosu, Bağlama, Gitar, Keman, Ney, Piyano, Şan ve Solfej, Tulum, Kemençe. Diğer Kişisel Gelişim Kursları; Aksesuar ve Takı Tasarımı, Bilgisayarlı Muhasebe, Diksiyon ve Spikerlik, Etkili ve Hızlı Okuma, Sosyal Medya Yönetimi, Yaratıcı Drama, İşaret Dili eğitimleri veriliyor.
İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
Öne Çıkan Haberler
İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak Prof. Dr. Turan Yazgan’ı Anmak Üzere Düzenlenen Konferansa Katıldı
Engellilik Araştırmaları Konferansı “Dünden Bugüne Engellilik” Teması ile Gerçekleştirildi
Prof. Dr. Elif Bahar Tuna İnce’nin Buluşları Patent Aldı
İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’da “10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni” Gerçekleştirildi
İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu İle Bir Araya Geldi
“Vefatının 80. Yıldönümünde Atatürk” Paneli Gerçekleştirildi