İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı 6. Mezuniyet Sonrası Eğitim Programı Gerçekleştirildi

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen “6. Mezuniyet Sonrası Eğitim Programı”, 20-21 Ocak 2017 tarihlerinde İÜ Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ürologların alanda oluşabilecek eğitim açıklarını, konusunda uzman akademisyenlerin bilgi ve tecrübelerinden faydalanarak gidermeyi amaçladıkları İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Mezuniyet Sonrası Eğitim Program’larının 6.’sında böbrek ve mesane kanseri ile işlevsel üroloji konuşuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmalarını İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahaüddin Çolakoğlu ve İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmet Nane yaptılar.

“Mezuniyet Sonrası Eğitim Programları Eğitim Konusunun Önemli Bileşenlerinden Biri”

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmet Nane programın açılışında yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Eğitim konusunun en önemli bileşenlerinden birisi de mezuniyet sonrası eğitim programlarıdır. Sürekli değişen ve gelişen bilgi çağında kişilerin meslekleri konusundaki güncel bilgilerin en yetkin kişilerden alınmasının etkili yollarından biri mezuniyet sonrası eğitim programları. İstanbul Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı’nın gelenekselleşen mezuniyet sonrası eğitim programının altıncısında böbrek tümörleri ve mesane tümörlerinin güncel bilgilerini deneyimli uzmanlardan dinleyecek ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunacağız.”

Yetiştirdiklerimizi Canlı ve Diri Tutuyoruz

Programda konuşan İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahaüddin Çolakoğlu, “İÜ İstanbul Tıp Fakültesi’nde doktorları yetiştirip piyasaya salıyoruz. Arkasından periyodik bakımların yapıldığı mezuniyet sonrası eğitim programları düzenliyoruz. Bu hususa çok önem veriyoruz. Hem mezun ettiklerimizi taze tutmak hem de bilgilerini yenilemek ve güncellemek açısından mezuniyet sonrası eğitim programları çok önemli. Yaptığımız araştırmalarda Amerika’daki bazı gelişmiş üniversitelerin mezuniyet sonrası programlardan önemli paralar kazandıklarını da gördük. Tabi bizim esas maksadımız eğitim. Yetiştirdiklerimizi canlı, diri tutmak ve taze bilgilerle onları güncel hale getirmek” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler Birçok Vakayı Görerek Mezun Oluyorlar

Programda İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak da bir konuşma yaptı. Rektör Prof. Dr. Mahmut Ak, güzel sonuçlar elde edilecek olan böyle bir toplantıya katılmanın hem heyecanını hem de gururunu yaşadıklarını ifade ederek, “İstanbul Tıp Fakültesi olabilmek böyle başarılı faaliyetlerle mümkün oluyor. Bizim büyüklüğümüz binalarımızın çokluğu değil, siz değerli hocalarımızın heyecanı ve bu bilgilenme gayretinin hem meslektaşlar hem de öğrenciler arasında yayılması kararlılığıdır” dedi.

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin İstanbul Tıp Fakültesi’nin ve hastanenin sunduğu imkânlarla pek çok vakayı görerek mezun olma ayrıcalığı taşıdığını ifade ederek, “Hocalarımız da kendi deneyimlerini sergileyebilecekleri bir faaliyet zenginliği içerisinde mesleklerini icra etme imkânı buluyorlar. Hocalarımızın katkılarıyla üstün hizmet üretmenin nasıl olacağını gösteriyoruz. İstanbul Tıp Fakültesi’nin her bir bireyini örnek ve rehber davranışlarından dolayı kutluyorum. Umarım 2017 yılı 2016 yılından daha da verimli ve faaliyetlerle dolu bir yıl olarak geçer” şeklinde konuştu.

6. Mezuniyet Sonrası Eğitim Programı’nın ilk gününde böbrek tümörü ve mesane disfonksiyonu, ikinci gününde ise mesane tümörü konuları ele alındı. Program boyunca alanında uzman katılımcılar tarafından sunumlar yapıldı. 6. Mezuniyet Sonrası Eğitim Programı’na Texas Üniversitesi’nden John W. Davis, Emory Üniversitesi’nden Ömer Küçük, Cambridge Üniversitesi’nden Benjamin Thomas ve Viyana Medical Üniversitesi’nden Kilian M. Gust da katıldılar.

Haber: Canan GÜZEL

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü


Öne Çıkan Haberler

Bibliyoterapiyle Kitaplar Ruha İyi Gelecek

Ruanda Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı ile “Yükseköğretim Alanında Mutabakat Zaptı” İmzalandı

Prof. Dr. Ali Güzelyüz’e İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanından Ödül

EndNote Eğitim Semineri Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi’nden Avrupa Birliği Ufuk2020 Projesi: MARINA

Bilişim Erişilebilirliği Toplantısı Gerçekleştirildi