ReferenceError: Can't find variable: Map https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-6QTLWY3ZDJ:129 İÜ Hemşirelik Fakültesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi

İÜ Hemşirelik Fakültesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Hemşirelik Fakültesi 2023-2024 eğitim-öğretim akademik açılış töreni 2 Ekim 2023 Pazartesi günü İÜ Fuat Sezgin Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törenin açılış konuşmasını İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülsüm Ak ve İÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayfer Aydın gerçekleştirdi.

“Hemşirelik Mesleği Kutsal Bir Meslektir”

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülsüm Ak Hemşirelik Fakültesi’nin çok genç bir fakülte olduğunu ifade ederek, “Bugün eğitim- öğretim yılı açılışında ve oryantasyon eğitiminde sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. İstanbul Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi çok genç bir fakülte. Fakat ülkemizin ilk üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi’nden güç alarak ilerlemektedir” şeklinde konuştu.

Hemşirelik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ak, “Hemşirelik mesleği kutsal bir meslektir. Sizleri etik değerlere bağlı, topluma faydalı hemşireler olarak mezun edeceğiz” dedi. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Prof. Dr. Ak yeni eğitim ve öğretim yılının başarılı ve verimli olmasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

“İdealist Hemşireler Mezun Etmeyi Amaçlıyoruz”

İÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayfer Aydın yaptığı açılış konuşmasına üniversite sınavında büyük başarılar elde ederek İÜ Hemşirelik Fakültesi’ne yerleşen öğrencileri tebrik ederek başladı. Öğrencilerin Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri olan İstanbul Üniversitesi’nde okumanın ayrıcalığını hissedeceklerini söyleyen Prof. Dr. Aydın, 2022-2023 akademik yılında eğitime başlayan Hemşirelik Fakültesi’nin daha eski geçmişi olan birçok hemşirelik fakültesini geride bırakarak üst sıralara yerleştiğini aktardı.

İÜ Hemşirelik Fakültesi mezunlarının teknolojik ve bilimsel gelişmeleri yakından takip eden, öğrenmeye açık, insani değerleri yüksek ve evrensel etik değerleri özümsemiş, idealist hemşireler olarak mezun olmalarını amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Aydın, bu sebeple fakültede sadece mesleki değil, bilgi ve teknolojinin hızla geliştiği dünyaya uyumu kolaylaştıracak bilgi, beceri ve değerleri kazandıracak bir müfredat programı uygulandığının altını çizdi. Prof. Dr. Aydın öğrencilere başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Açılış konuşmasının ardından İÜ Hemşirelik Fakültesi’ni kazanan öğrencilere oryantasyon eğitimi verildi. Oryantasyon eğitimi 4 Ekim Çarşamba gününe kadar devam edecek.

Haber: Ceyda Demir

İÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü


Galeri

Öne Çıkan Haberler

Edebiyat Fakültesi 2023 – 2024 Akademik Yılı Açılış Töreni Düzenlendi

Prof. Dr. Rejin Kebudi Birleşmiş Milletler Toplantısında Uluslararası Pediatrik Onkoloji Derneği'ni Temsil Etti

çocuklar panel

“Savaşların Bilinmeyen Yüzü: Çocuklar” Paneli İstanbul Üniversitesi’nde Gerçekleştirildi

ziyaret

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı ve ÖSYM Başkanı Üniversitemizi Ziyaret Etti

tanıtım polonya kitap

“Polonya Tarihi” Kitap Tanıtımı Gerçekleştirildi

İÜ Tarihi Kapısı, Dünya Kalp Günü’nde Kırmızı Işıkla Aydınlatıldı