İÜ Fen Fakültesi Arş. Gör. Dr. Aslı Kuşoğlu’nun Yayın Başarısı

İÜ Fen Fakültesi 2019 Yılı Mezuniyet Töreni, 27 Haziran 2019 tarihinde İstanbul Üniversitesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Tören, saygı duruşunun sonrasında İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından İÜ Fen Fakültesi Öğrenci Tanıtım Filmi gösterilen törende; İÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yeşim Öktem ve İÜ Fen Fakültesi Fakülte Birincisi Badik Hüseyin Uysal konuşma gerçekleştirdi.

“Hocalarımızdan Aldığımız Bu Bayrağı İleriye Götürmek İçin Çok Çalışacağız”

Mezun öğrenciler adına konuşma gerçekleştiren İÜ Fen Fakültesi fakülte birincisi Badik Hüseyin Uysal, “Eğitimimizin her yılında, ülkenin en birikimli öğretim üyelerinin akademik çalışmalarına katılıp, bilimsel çalışmaların nasıl yapıldığı konusunda önemli imkânlara sahip olduk. Bu sayede lisans mezunu olmanın da ötesinde geleceğe kendimizi hazırlamamızda ve çalışacağımız akademik konuları belirlemede kararlarımız netleşti. Hocalarımız üniversiteye geldiğim ilk günden itibaren bize ışık olup, yolumuzu aydınlattılar. Hocalarımız artık ellerindeki fenerleri bizlere vermiş ve gelecek nesilleri aydınlatmamızı beklemektedir. Bizler, yeni nesillerden Aziz Sancar’lar yetiştirmek için ellerimizdeki bu fenerleri yeni nesillere ışık olmak, onlara yol göstermek için kullanacağız. Cumhuriyetin ilk yıllarında yurt dışına gönderilen öğrencilerin cebine koyulan mektuplarda bahsedildiği gibi ‘Bu para senin eğitimin için yeterli olacaktır ama unutma ki bu para sana umut bağlayıp bebeklerinin süt parasını veren, kıyafet paralarını veren Ahmet amcamızın ve Ayşe annemizin parasıdır. Sen geri gelip bu topluma yararlı olacaksın’ denilmektedir. O zaman omuzlarına bir yük konularak yurt dışına gönderilen öğrencilerimiz daha sonra pek çok alanda isimlerini duyuran bilim insanlarımız olmuştur. Aynı zihniyetle elimizdeki imkânları kullanıp, hocalarımızdan aldığımız bayrağı daha ileriye götürmek için çok çalışacağız” şeklinde konuştu.

“Toplumların Gelişip İlerlemesi Ancak Sürekli Öğrenmeye Devam Etmesiyle Mümkün Olabilir”

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’nden mezun olan öğrencilerin başarılarını takdir ettiğini belirten İÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yeşim Öktem şunları dile getirdi: “Fen Fakültesi olarak eğitim hayatımız boyunca öğrencilerimize temel bilimleri, en sağlam zemini sunmak için çalıştık. Toplumların gelişip ilerlemesi ancak sürekli öğrenmeye devam etmesiyle mümkün olabilir. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ Buradaki temel bilimleriyle yaktığımız meşalemizin bütün dünyada uzun yıllar taşıyıp aydınlığa katkı sağlamasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından Mustafa Osman Ongun tarafından piyano dinletisi gerçekleştirildi. Piyano dinletisinden sonra bölümünü dereceyle bitiren öğrencilere ödülleri bölüm başkanları tarafından takdim edildi.

Mezuniyet töreni, öğrencilerin diplomalarını aldıktan sonra keplerini atmasının ardından sona erdi.

Haber: Ahmet AYKUT
İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

“Engelsiz-Ödülleri-Bayrak-Teslim-Töreni”-Gerçekleştirildi

“Engelsiz Ödülleri Bayrak Teslim Töreni” Gerçekleştirildi