İÜ 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans, Lisans ve Lisansüstü Programların Yürütülmesine İlişkin Kararlar
İstanbul Üniversitesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı ön lisans, lisans ve lisansüstü programların yürütülmesine ilişkin aşağıdaki kararlar alınmıştır:
1. Tüm öğretim düzeylerinde teorik ve uygulamalı dersler yüz yüze öğretim modeliyle yapılacaktır. Bununla birlikte fiziki imkanların salgın şartları çerçevesinde en verimli şekilde kullanılabilmesi için programların niteliği, pedagojik yapısı ve derslerdeki öğrenci sayıları göz önünde bulundurularak akademik birimlerin kararları doğrultusunda programların müfredatlarında yer alan derslerin AKTS toplamının en az %20’si ve en fazla %40’ını kapsayacak şekilde dijital öğrenme ve uzaktan eğitim yöntemi (harmanlanmış eğitim) kullanılacaktır.
2. Tüm öğretim düzeylerinde yer alan dersler için sekiz içerik türündeki öğretim materyalinin (ders kitabı, ders notu, ders sunumu, ders videosu, ders kitabı linki, ders notu linki, ders sunumu linki, ders videosu linki) İstanbul Üniversitesi Öğrenme Yönetim Sistemi’ne yüklenilmesine devam edilecektir.
3. Teorik ve uygulamalı derslerin ara (vize), bitirme (final) ve bütünleme sınavları yüz yüze yapılacaktır.
4. Yüz yüze öğretim şekliyle yapılacak olan derslerde; salgının seyri, dersin pedagojik yapısı ve niteliği doğrultusunda ilgili akademik birimin kararı çerçevesinde seyreltilmiş ve/veya gruplamalı öğretim modelleri kullanılabilecektir.
5. Yüz yüze yapılacak olan derslerde, dersliğin fiziki yapısı ve derse katılan öğrenci sayısı göz önünde bulundurularak 20 dakikada bir - beş dakikayı aşmayacak şekilde ara verilip gerekli hijyen ve havalandırma koşulları sağlanabilecektir.
6. Öğrencilerin kampüs alanlarına HES Kodları ile giriş yapmaları ve aşı kartlarını (sertifikalarını) hazır bulundurmaları gerekmektedir. Buna göre öğrencilerimizin kampüse girmek istediği tarihten en az 15 gün önce ikinci doz aşıyı yaptırmış olmaları veya en fazla 72 saat önceden alınmış negatif sonuçlu PCR Testini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
7. Tıp Fakültesi 4, 5 ve 6.; Diş Hekimliği Fakültesi 4 ve 5. ile Eczacılık Fakültesi 5. sınıflarında yer alan laboratuvar, klinik uygulama, intern ve stajyer uygulamaları ile Fen, Mimarlık ve Su Bilimleri Fakültelerinin laboratuvar ve atölye çalışmaları gerekli olan sağlık önlemleri alınarak yüz yüze yapılacaktır.
8. Tıp Fakültesi’nde “ters yüz edilmiş öğrenme yöntemi” kullanılacak ve bu bağlamda derslerin teorik kısımları çevrim içi; uygulama kısımları ise ağırlıklı olarak vaka takdimleri ile yüz yüze yapılacaktır.
Kıymetli mensuplarımız;
COVID- 19 küresel salgını ile mücadelede hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirgemek için aşı olmanın çok önemli ve faydalı olduğunu düşünüyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılına sağlık ve güven içerisinde başlayabilmemizin de teminatı olacak aşı, kendimizi ve sevdiklerimizi korumanın tek yolu. Sağlık ve mutluluk dolu günler diliyoruz.
İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü
Öne Çıkan Haberler
Umman Buraimi Üniversitesi’nden Üniversitemize Ziyaret
İstanbul Üniversitesi AUZEF’te Sınavsız İkinci Üniversite İmkânı
Üniversitemiz Akademisyenleri Portekiz'de "Gençlerde Uyuşturucu Madde Bağımlılığını Önleme" Projesi Toplantısına Katıldı
Prof. Dr. Celal Soydan, Pakistan “Sitara-i-Quaid-i-Azam” Devlet Nişanına Layık Görüldü
İstanbul Valiliği’nden Üniversitemize Ziyaret
İÜ Dil Merkezi'nde Farsça YDS Kursu Başlıyor