İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NDE 28 ŞUBAT SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ

İstanbul 2 Nolu Barosu tarafından düzenlenen sempozyumda İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, İstanbul 2 Nolu Barosu Başkanı Yasin Şamlı, İstanbul Başsavcısı Şaban Yılmaz ve ilçe başsavcılarıyla birlikte çok sayıda davetli katıldı. Yapılan açılış konuşmalarında darbelerin ve darbe girişimlerinin insan haklarına aykırı olduğu vurgulandı.


“Prof. Dr. Zülfikar: Bir Daha Asla”

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar yaptığı açılış konuşmasında 28 Şubat’ın her yıl muhakeme edilmesi gerektiğini belirtti. 28 Şubat sürecinde yaşanan zorluklara ve mücadelelere değinen Prof. Dr. Zülfikar, tüm baskılara rağmen insan hakları ve bilimden yana olanların haklı mücadelesinin değerini vurguladı.

“Başörtüsü taktığı için ikna odalarına alınan kızların acısını hala kalbimin en derinlerinde hissediyorum” diyen Prof. Dr. Zülfikar, yıllarca verilen mücadelenin haklı bir sonucu olarak bugün darbecilere meczup gözüyle bakıldığını belirtti.

“Darbecilere ve darbe sevdalılarına emellerine ulaşamayacaklarını hatırlatmak istiyoruz” diyen Prof. Dr. Zülfikar, geçmişten dersler alındığını ve darbecilere bir daha asla geçit verilmeyeceğini belirtti.


“Bakan Tunç: Yapısal Dönüşümler Gerçekleştirdik”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı konuşmada darbelerin ve darbe girişimlerinin Türkiye’ye verdiği zararların üzerinde durdu. “Türkiye ne zaman istikrarı yakalasa şer güçler, milli irade düşmanları devreye girdi” diyen Bakan Tunç, tüm engellemelere rağmen önemli icraatlara imza attıklarını belirtti.

Darbenin yüz kızartıcı bir suç ve milli irade hırsızlığı olduğunu ifade eden Bakan Tunç, darbenin hesabı sorulması gereken bir suç olduğunu vurguladı. “12 Eylülcülerin hesabı soruldu, 28 Şubatçıların hesabı soruldu. Bunların hepsi yargı önüne çıktı, ahir ömürlerinde o mahkeme salonlarında hesap vermeye çalıştılar" diyen Bakan Tunç, Türkiye’nin geleceği için bundan sonra demokrasi dışı müdahalelerin olmaması için sessiz devrim niteliğinde adımlar atıldığını belirtti.


“Şamlı: Darbeler İnsan Hakları İhlalidir”

İstanbul 2 Nolu Barosu Başkanı Avukat Yasin Şamlı ise konuşmasında darbelerin insan hakları ihlali olduğunu vurguladı.

İstanbul 2 Nolu Barosu Başkanı Av. Yasin Şamlı son 12 yıl içerisinde darbecilerin yargılandığını ve bu durumun tarihin önemli dönüm noktalarından olduğunu belirtti. “Yargılanmaları darbecilere ve onları kullananlara önemli bir mesajdır” diyen Şamlı, 28 Şubat’ı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne karşı silahlı isyan ve silahlı örgüt suçlarının işlenmesi dolayısıyla tamamlanmış bir darbe olarak nitelendirdi.

Haber: Ömer Mustafa Aytulu, Funda Vurgun​
Fotoğraf: Başar Uzun, Mete Aldıraklı
Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü


Öne Çıkan Haberler

22. AKADEMİK BİLİŞİM KONFERANSI

SUUDİ ARABİSTAN KÜLTÜR ATAŞESİ’NDEN REKTÖRÜMÜZE ZİYARET

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI’NDAN REKTÖRÜMÜZE ZİYARET

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VE ANADOLU AJANSI İŞBİRLİĞİNDE 6 ŞUBAT DEPREMİ ANMA SERGİSİ AÇILDI

TÜRKİYE SOSYAL LİDERLER ÇALIŞTAYI 10 ŞUBAT CUMARTESİ GÜNÜ TÜRKİYE HEMOFİLİ DERNEĞİ’NDE

FEYHAMAN DURAN KÜLTÜR VE SANAT EVİ ZİYARETE AÇILDI