İstanbul Üniversitesi ile Turkcell A.Ş. Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

İstanbul Üniversitesi (İÜ) ile Turkcell A.Ş. arasında 13 Ocak 2022 tarihinde iş birliği protokolü imzalandı.


İmza törenine İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Rektör Yardımcısı ve AUZEF Dekanı Prof. Dr. Levent Şahin, İşletme Dekanı Prof. Dr. Kâmil Ahmet Köse, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nilgün Çil, Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Eray Yurtseven, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Ertürk, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Koordinatör Yardımcısı Dr. Elif Kahraman, Genel Sekreter Metin Küçük, Turkcell İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Esmen, Turkcell Yönetim Kurulu Grup İç Denetim Direktörü Aydın Can, Turkcell Akademi Direktörü Rümeysa Kaymakçı, Turkcell Dijital Öğrenme ve Eğitim İş Çözümleri Ortak Direktörü Arzu Ayrancı Ogan, Turkcell Akademi Program Yöneticisi Hülya Gündüz Yetik, Turkcell Öğrenme Teknolojileri ve Eğitim Tasarımcısı Cemile Edibe Okur katıldı.

Prof. Dr. Ak: “Bir Ayağımız Akademide Bir Ayağımız Toplumun İçinde”

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak: “Bir ayağımız akademide bir ayağımız toplumun içinde. Turkcell Akademi ile kuracağımız ortaklıkta geride kalmayacağımızı düşünüyoruz. Sektör ve iş dünyasının içindeyiz” dedi. Sürdürülebilir bir ihtiyaç dahilinde protokolün genişletilebileceğini söyledi. Prof. Dr. Ak, İstanbul Üniversitesi’nin lisans ve yüksek lisans programlarında özgünleştiğini bunun yanında da insan yetiştirmeyle ilgili özgün bilimlerin olduğunu aktardı. İstanbul Üniversitesi’nin toplumun ihtiyaç duyduğu her alanda sertifika programı uygulayabildiğini ve en fazla sertifika programı uygulayan merkez olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Ak, İstanbul Üniversitesi’nin faaliyetlerinden bahsederken süreç yönetimiyle, kalite süreçleriyle üniversitenin tüm faaliyetlerinin şeffaflaştırıldığını söyledi. İstanbul Üniversitesi’nin uluslararası yayın evi olan ilk üniversite olduğunu ifade etti. Üniversitelerin ürettikleri her şeyi değere dönüştürmeleri gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Ak, bu değerlerin hem bilimsel hem de ticari değerler olması gerektiğini söyledi. İstanbul Üniversitesi’nin bu duruma açık olduğunu ifade etti.

Ali Rıza Esmen: “Modern İnsan Farklı Şeyleri Aynı Anda Deneyimlemek İstiyor”

Turkcell İnsan Kaynakları Şefi Ali Rıza Esmen, Turkcell’in Genç Yetenek programında yeni mezun öğrencilerin eğitim alarak ve tecrübe kazanarak sektöre yetiştirildiğini söyledi. Esmen, günümüzde modern insanın farklı şeyleri aynı anda deneyimlemek istediğini ifade etti. Esmen, Turkcell’de bu programla birlikte modern insanın yani gençlerin sektöre yönelik tecrübe kazandığını aktardı.

Protokol, konuşmaların tamamlanmasından sonra imza töreniyle sona erdi.

Haber: Ece Nur Namlı
Fotoğraf: Başar Uzun
İÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü


Öne Çıkan Haberler

proje uluslararası başarı

Uluslararası Projeler Ofisi 2022 Yılına 5 Yeni Uluslararası Projeyle Giriş Yaptı

enformatik buluşma

Enformatik Bölümü Öğrencileri Buluşması Gerçekleştirildi

hemşirelik

İstanbul Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nden Rektörlüğe Ziyaret

onkoloji sempozyum

İstanbul Üniversitesi 19. Onkoloji Enstitüsü Günleri Sempozyumu Gerçekleştirildi

kurs dilmerkezi

İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi Online/Çevrim İçi Yabancı Dil Kurs Kayıtları Başladı

Türkçe sertifika

Online/Canlı Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı Kayıtları Başladı