“GİV Girişimcilik Ödülleri’nden İstanbul Üniversitesi’ne 3 Büyük Ödül”

GİV 6. Girişimcilik Ödül Töreni’ne 9 Farklı Ödül Kategorisinden 3’ünü Alan İstanbul Üniversitesi Damga Vurdu

Türkiye’de başarılı girişimleri ödüllendirmek, fikirlerini girişime dönüştürmek isteyen girişimcilere destek ve cesaret vermek amacıyla verilen “GİV Girişimcilik Ödülleri” kapsamında İstanbul Üniversitesi, “2018 Yılı Türkiye’nin Girişimci Akademisyeni Ödülü”, “2018 Yılı Türkiye’nin Girişimcilik Proje Fikri 2.’lik Ödülü” ve “2018 Yılı Üniversite Girişimcilik Kulübü Ödülü”ne layık görüldü.


Türkiye’nin son yıllarda hızla büyüyen ulusal ve uluslararası hedefli iş adamları organizasyonu Girişimci İş Adamları Vakfı (GİV) 6. Girişimcilik Ödül Töreni, 28 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirildi. İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ın katıldığı GİV 6. Girişimcilik Ödül Töreni’ne 9 farklı ödül kategorisinden 3’ünü alan İstanbul Üniversitesi damga vurdu.

Törende birçok devlet ve vakıf üniversitesini geride bırakarak en fazla ödülü alan İstanbul Üniversitesi 2018 Yılı Türkiye’nin Girişimci Akademisyeni Ödülü, 2018 Yılı Türkiye’nin Girişimcilik Proje Fikri 2.’lik Ödülü ve 2018 Yılı Üniversite Girişimcilik Kulübü Ödülü’nün sahibi oldu. Ödüller sahiplerine Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan tarafından takdim edildi.

“Girişimci Akademisyen Ödülü Bu Yıl Doç. Dr. Haluk Zülfikar'ın Oldu”


Geçtiğimiz yıllarda mühendislik alanlarına giden Türkiye’nin Girişimci Akademisyeni Ödülü bu yıl sosyal bilimler alanına geldi.

Ödül, Girişimci 23 Projesi ile yurt içi ve yurt dışı 3 farklı üniversite eğitiminden gelen, Fortune 500 kapsamında 34 farklı kuruluşa ve 17 sivil toplum kuruluşuna girişimcilik danışmanlığı yapan İÜ İstatistik Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı ve İngilizce İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haluk Zülfikar’a verildi.

“Tedaviye Yönelik Yenileyici Tıp Çalışmalarına Önemli Girişim”


2018 Yılı Türkiye’nin Girişimcilik Proje Fikri 2.’lik Ödülü ve Proje Çeki, Biyoyazıcı Projesi ile İÜ 3B Tıbbi ve Endüstriyel Tasarım Laboratuvarı (TETLab) Kurucusu ve İstanbul Tıp Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Leyla Türker Şener’in oldu. Projenin kısa vadede ilaç denemelerinde, doku mühendisliğinde ve tedaviye yönelik yenileyici tıp çalışmalarında kullanılması planlanıyor.

Törende 2018 Yılı Üniversite Girişimcilik Kulübü Ödülü ise İÜ İktisat Fakültesi Girişimcilik Kulübü’nün oldu. Ödül, Kulüp Başkanı Kadir Altın’a takdim edildi.


Törende ödül alan “2018 Yılı Türkiye’nin Girişimcileri”, 5 farklı üniversiteden 5 farklı öğretim üyesi ve 5 farklı sektörden 5 farklı üst düzey iş adamının oluşturduğu evrensel jüri tarafından seçildi.

“Fikrin Yerinde Durmasın, Harekete Geçir”

İftar yemeği ile başlayan ödül töreninin açılış konuşması GİV Başkanı Mehmet Koç tarafından gerçekleştirildi. Açılış konuşmasının ardından geceye “Onur Konuğu” olarak katılan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan konuşma yaptı.


GİV Başkanı Mehmet Koç konuşmasında vakıf olarak “Fikrin Yerinde Durmasın, Harekete Geçir” temasıyla 6. GİV Girişimcilik Ödülleri’ni sahiplerine vermenin gururunu duyduklarını belirterek şunları ifade etti: “Türkiye büyük bir ülke. Hem bir cihan devleti bakiyesine sahip olmak hem de 81 milyon kendi nüfusumuza rağmen gönül coğrafyamızda milyarlık bir nüfusa hitap etmek Türkiye’nin en büyük şanslarından bir tanesi. Bu potansiyeli kullanabilmenin en önemli yollarından biri, bu işin önemini bilen yeterli sayıda ve nitelikte girişimciye sahip olmaktır. İşsizliğin, cari açığın, göçün, gelir dengesizliğinin, özellikle gençleri pençesine alan kötü alışkanlıkların hepsinin çözümünde, iyi bir girişimcilik aşısıyla gençlerimizi aşılayabilirsek büyük mesafe katedeceğimize inanıyoruz. Eğer siz bir gence meşgul olacağı proje ya da bir girişim oluşturursanız, inanın zamanının çoğunu bu projeyle harcayacağı için başka şeylere zaten vakti kalmayacaktır.”

“Global Düşünen Girişimciler Yetiştirmeliyiz”


Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan konuşmasında, “Girişimcinin farklı bir pencereden bizler için ne anlama gelebileceğine değinmek istiyorum. Girişim, bir işi ya başkalarından daha iyi ve verimli bir şekilde yapıp kitlelere beğendirmeniz ya da yapılmayan bir işi yine toplumla buluşturmanızdır. Girişimcilik dediğimiz zaman, çok daha global düşünen girişimciler yetiştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Girişimciliği sadece başkalarının düşünmediği işleri piyasaya hazır hale getirmek olarak değil, başkalarının gitmediği yerlere gitmek olarak da görmemiz gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’de girişimcilik ekosistemi bir siyasete bakan tarafı, bir de teknik regülasyon tarafı ile değerlendirilmeli” ifadelerini kullandı.

Türkiye’deki girişimcinin yerellik ve millilik noktasında çok şuurlu olması gerektiğini vurgulayan Bilal Erdoğan, “Ülkemizin ekonomik bağımsızlığını ve katma değeri yüksek ürünlerle büyümesini sağlamak anlamında girişimciliğin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki dönemlerde girişimcilik ekosisteminin çok daha doğru bir şekilde formülize edilip, yapılandırılacağına inanıyorum. GİV’e Girişimcilik Ödülleri’nden dolayı ve girişimciliğin özendirilmesi, güçlendirilmesi ile ilgili çalışmalarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

GİV Girişimcilik Ödülleri’ni gerçekleştirmelerinde maddi ve manevi katkılarından dolayı, Değerlendirme Heyeti ve Sponsorlara Bilal Erdoğan tarafından plaketleri takdim edildi.  Törende ayrıca E-Ticaret Ödülü Güçlü Gökozan’a, Yeni Girişimci Ödülü Onur Aras’a, Kurumsal Girişimcilik Ödülü Ali Acur ve Gökhan Çelebi’ye, Kamu Yönetici Ödülü Dr. Hayri Baraçlı’ya, Basın Yayın Ödülü Metin Mutanoğlu’ya, GİV Özel Ödülü Noman Tekin’e, Proje Fikir 1.’lik Ödülü ve Proje Çeki Doç. Dr. Nurcan Doğan Bingöl’e ve Proje Fikir 3.’lük Ödülü ve proje çeki Şule Başarslan’a Bilal Erdoğan tarafından takdim edildi.

Ödül Töreni, katkılarından dolayı Bilal Erdoğan’a hediyesinin verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Vakıfbank, THY, Fakir gibi çok sayıda firmanın sponsor olarak desteklediği GİV 6. Girişimcilik Ödül Töreni’ne ayrıca İÜ Rektör Danışmanı ve İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İSTANBUL TTO) Müdürü Prof. Dr. Erol İnce, farklı sektörlerden çok büyük ve önemli firmaların iş adamları, 5 farklı Üniversite Rektörü, bu üniversitelerin Teknoloji Transfer Merkezleri’nin başkanları ve değerli hocaları, Türkiye Hemofili Derneği, İlim Sanat Tarih ve Edebiyat Vakfı (İSTEV) gibi çok sayıda dernek başkanları ve mütevelli heyet başkanları ile bürokrasi, siyaset ve edebiyat dünyasından tanınmış isimler katıldı.

Haber: Kübra TOKSUN

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü


Öne Çıkan Haberler

İstanbul-Üniversitesi-Cerrahpaşa-“Araştırma-Üniversitesi”-Oldu

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa “Araştırma Üniversitesi” Oldu

“Avrupa-Fiziki-Topluluğu-Nükleer-Fizik-Bölümü-75.-Toplantısı”-Gerçekleştirildi

“Avrupa Fiziki Topluluğu Nükleer Fizik Bölümü 75. Toplantısı” Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa İnternet Sitesi Yayında

İÜ Edebiyat Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semavi Eyice Vefat Etti

İÜYÖS-2018-Sınav-Sonuçları-Açıklandı

İÜYÖS 2018 Sınav Sonuçları Açıklandı

İÜ-Diş-Hekimliği-Fakültesi-Öğretim-Üyesi-Prof.-Dr.-Korkud-Demirel’in-Büyük-Başarısı

İÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Korkud Demirel’in Büyük Başarısı