Genç Gönüllüler Umut Ekiyor, Hayatlar Değişiyor
T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde başlatılan, uygulamasını Gönüllülük Federasyonu’nun üstlendiği ve İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin öğrencileriyle gerçekleştirilecek olan Gönüllülük Okulu Projesi’nin Açılış Programı, 22 Şubat saat 10:00’da İstanbul Üniversitesi Prof. Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
Gönüllülük Okulu projesi hakkında genel bilgiler verilen programa, ortak okulların rektör yardımcılarının yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığından ve Türkiye Gönüllülük Federasyonu’ndan yetkililer de katıldı. Projenin; kültür, sanat, kariyer, inovasyon, spor, sağlık, öğretim ve müzik teması olmak üzere toplam 8 temada gerçekleştirileceği anlatıldı.
“Burada Gönlünü Ortaya Koyan Her Genç Ülkenin Geleceği Açısından Bir Umut”
Programın ilk konuşmasını, geçmişte İstanbul Üniversite’sinde rektör yardımcılığı yapmış olan, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz yaptı. Salonda bulunan genç gönüllüleri selamlayan Ersöz, gönüllülüğün önemini vurgularken “Burada gönlünü ortaya koyan her genç ülkenin geleceği açısından bir umut.” ifadesini kullandı. Gençlik ve Spor bakanlığı olarak gönüllüğe çok önem verdiklerini ve 2019 yılını gönüllülük yılı ilan ettiklerini belirtirken, “İstanbul Üniversitesi’nde başlatılan hareket bakanlığımızın temel işlevlerinden biri olarak devam ediyor.” şeklinde konuştu. Önümüzdeki yıl daha da sistematik bir gönüllülük sürecine girmeyi hedeflediklerini belirtti. Toplumumuzun en ufak problemde bile bütün gücünü ortaya koyup birlikte hareket edebildiğini vurgulayan Ersöz, “Ben buradaki herkesi gönüller yapmaya gelmiş insanlar olarak görüyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Ardından sözü alan Gönüllülük Federasyonu Başkanı Erol Öztamur, salondaki gönüllülere teşekkür etti. Katılım oranının geçen seneden bu yana arttığını belirtirken, “Hiç tebessüm değmemiş sokaklarda o tebessüm ateşini yakmak için buradasınız.” diyen Öztamur, “Umarım bu yolculuk gelecekte de ülkem ve dünya için iyi şeylere vesile olur.” ifadeleriyle, sözü İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Levent Şahin’e bıraktı.
“Dokunmadığınız Sürece İnsanların Hayatını Değiştiremezsiniz”
Sözlerine “Gençlik ve Spor bakanlığı öncülüğünde başlatılan bu güzel projenin ülkemiz açısından faydalı olmasını diliyorum.” şeklinde başlayan Prof. Dr. Şahin, dünyayı ve ülkeyi değiştirebilecek gücün gençlik olduğunu ve Türkiye’nin genç nüfus açısından zengin bir ülke olmasının büyük bir hazine olduğunu söyledi. Salondaki gençlere hitap eden Prof. Dr. Şahin, “Çok iyi teorisyen olabilirsiniz ama dokunmadığınız sürece insanların hayatını değiştiremezsiniz.” diyerek gönüllülüğün önemini vurguladı. İstanbul Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk projesi konusunda öncü bir üniversite olduğunu söyleyen Prof. Dr. Şahin, üniversitemizin birçok biriminin sosyal sorumluluk projelerinin nitelik ve nicelik olarak ilerletilmesi konusunda çalışmalar yaptığından söz etti.
Bir diğer konuşmacı Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Sarıoğlu, üniversiteli gençlerin, meslek sahibi olmanın ötesinde, insanlığa katkı sağlamasının da önemli olduğunun altını çizdi. Gençlerin sadece yenilik, bilim ve inovasyon değil, topluma hizmeti de öğrenmesi gerektiğini vurguladı.
Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı İbrahim Emiroğlu ise, üniversite olarak sosyal sorumluluğa çok önem verdiklerini ve şimdiye kadar 60 köy okulunda bilgisayar laboratuvarı açtıklarını aktardı.
Program İstanbul Üniversiteli gönüllü öğrencilerin deneyimlerini paylaşmasıyla son buldu.
Haber: Onur Çiğdem
İÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
Öne Çıkan Haberler
Kadınlar Olmadan, Toplumda Kalkınma ve Eşitlik Düşünülemez
İslami Finans Açısından Girişim Sermayesi Çalıştayı Gerçekleştirildi
İstanbul İl Sağlık Müdürü İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ı Ziyaret Etti
‘’Ulusların Yükselmesinde Temel Mekanizma; İnovasyon, Çalışmak ve Üretmektir’’
İstanbul Üniversitesi’nde Satranç Turnuvası Heyecanı
Psikoloji Söyleşilerinde Travmatik İlişkiler Konuşuldu