Fuat Sezgin’e Ait Ortaya Çıkan Yeni Belgeler İSAMER İle Çalıştayda İncelendi

Fuat Sezgin ve İslami İlimler Çalıştayı İstanbul Üniversitesi İslam Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İlahiyat Fakültesi Dekanı Mürteza Bedir’in katılımlarıyla 1 Kasım Cuma günü İÜ Rektörlüğü Doktora Salonunda gerçekleştirildi. 

İslam Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi başkanı Doç. Dr. Ahmet Hamdi Furat sözlerine çalıştayda emeği geçen kişilere ve konuşmacı arkadaşlara teşekkür ederek başladı. Doç.Dr. Furat, ‘’Fuat Sezgin’in doktora tezi biliniyordu fakat Türkçe mukaddimesi ilk defa burada kullanılacak’’ ifadelerinde bulundu. Bununla birlikte ‘’Fuat Sezgin’in bitirme tezini bulduk, o da ilktir. Ben bunun Türkiye’de kimse tarafından bu çalıştaya kadar görüldüğünü zannetmiyorum’’ açıklamalarıyla İÜ arşivinden Fuat Sezgine ait bazı mektup ve belgeleri sundu. Fuat Sezgin’in zamanının İSAMER başkan yardımcısı olduğunu ve özellikle kütüphanelere büyük katkılarda bulunduğunu aktararak kendisinin yâd edilmesinden memnun olduğunu söyleyerek konuşmalarını bitirdi.

  
Doç.Dr. Ayşe Zişan Furat, Fuat Sezgin’in geçen yılki vefatının ardından birçok kurum ve üniversite tarafından Fuat Sezgin’in anısına akademik hayatını içeren birçok çalışma yapıldığını dile getirdi. İÜ’den de sene başından bu yana birçok çalışmanın yapıldığını fakat akademik anlamda fazlaca disiplinden faydalanan kapsamlı bir çalışmanın ilk defa bu çalıştay için geçerli olduğunu aktardı. “İÜ’de yapılan çalışmaların çoğu kuşkusuz yaygınlık kazandılar” açıklamalarında bulunan Doç.Dr. Furat, çalıştayın ürünlerinin akademik camia için faydalı olmasını dileyerek sözlerini noktaladı. 


2. Oturuma başkanlık eden İÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürteza Bedir özellikle Fuat Sezgin’in GAS kitabının üzerinde durdu. ‘’Bizim jenerasyonun başvuru kitabıydı’’ şeklinde konuşan Bedir şuan çok çeşitlilik olduğu yönünde konuştu. Prof. Dr. Bedir, sözlerini Fuat Sezgin anısına başka etkinliklerin de düzenleneceğini söyleyerek sözlerine son verdi.


Program hadis, tefsir, kelam, fıkıh, Arap dili, mezhepler tarihi konuları işlenerek üç oturum halinde yapıldı. 

Haber: Rana Genç
Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü 



Öne Çıkan Haberler

Özbekistan Fergana Devlet Üniversitesi Heyeti İstanbul Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

Diyarbakır’dan Dünyaya Uzanan Başarı Öyküsü

Hindistan İstanbul Başkonsolosu J. P. Singh, İstanbul Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

Murat Bardakçı, Tarih Söyleşileri ile İstanbul Üniversitesi’nde

‘’İslam Hukuku Sempozyumu’nun Niteliği Her Sene Artıyor’’

“Uluslararası Öğrencilerimiz, Vizyonumuza Yeni Pencereler Açıyor”