Eczacılık Fakültesi Akreditasyon Belgesi Aldı
Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER) tarafından İstanbul Üniversitesi (İÜ) Eczacılık Fakültesi’ne eczacılık lisans eğitimi akreditasyon belgesi takdim edildi. Fakültede yapılan törene İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Cevher, İÜ Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Eray Yurtseven, ECZAKDER Başkanı Prof. Dr. Seçkin Özden, ECZAKDER Genel Sekreteri Prof. Dr. Benay Can Eke ve İstanbul Eczacı Odası Başkanı Şeker Pınar Özcan katıldı.
Yükseköğretim kurumunda eğitim kalitesinin yükseltilmesine ve kurumun kamuoyu tarafından tanınmasına olanak sağlayan akreditasyon sahipliğine bir yenisi daha eklendi. ECZAKDER tarafından takdim edilen belgeyle İÜ Eczacılık Fakültesi lisans eğitimi akreditasyonuna sahip oldu. İÜ Eczacılık Fakültesi 5. sınıf öğrenci temsilcisi Ömer Albayraktar yaptığı konuşmasında akreditasyona sahip bir fakültede eğitim görmenin öğrenciler nezdindeki kazanımlarını anlattı. Ardından sözü alan İstanbul Eczacı Odası Başkanı Şeker Pınar Özcan, fakültenin akreditasyon kazanımını “uluslararası standartlarda olabilmek için verilen bir mücadele” olarak tanımladı. İÜ Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Eray Yurtseven ise akreditasyon başarısını devam ettirme gerekliliğini vurguladı.
“Akreditasyon, Kalitenin Sürdürülebilirliğinin Kanıtı”
İÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Cevher, kalite ve akreditasyon çalışmaları ile İÜ Eczacılık Fakültesi’nin tanışmasının 2015 yılında Ulusal Eczacılık Akredite Belgesi almasıyla başladığını söyledi. Prof. Dr. Cevher, “Kalite güvence sistemi ve bu sistemin en önemli parçası olan akreditasyon uygulamaları, kontrol listesi yaklaşımının ötesinde tüm paydaşların katkısını barındıran bir kültürdür. Kalite ve akreditasyon, yaşamımızın her alanında önemini daha da hissettirmekte” dedi. Eğitimde kalitenin sağlanmasındaki en önemli unsurları öğrenme çıktılarının ölçülebilirliği ve değerlendirilebilirliği, şeffaflık, kanıta dayalı yaklaşım, yenilikçilik ve süreklilik olarak sıralayan Prof. Dr. Cevher, kaliteyi “eğitimde standardizasyon” olarak tanımladı. Prof. Dr. Cevher, ECZAKDER tarafından takdim edilen akreditasyon belgesini “kalitenin sürdürülebilirliğinin kanıtı” olarak niteledi.
“Akreditasyon Daha Güvenli Bir Dünya Sunar”
ECZAKDER Başkanı Prof. Dr. Seçkin Özden, derneğin kuruluşuna ilişkin açıklamalarda bulundu. ECZAKDER’in kuruluş amaçlarını “eczacılık fakültelerinde verilen eğitim – öğretim programlarının akreditasyonu için standart ve kılavuzları oluşturmak, programların niteliklerini artırmak ve kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, Avrupa Yükseköğretim Alanında Kalite Güvencesi İlke ve Standartları (ESG) ile uyumu sağlamak” şeklinde sıraladı. Prof. Dr. Özden, “Akreditasyon daha güvenli bir dünya sunar” dedi. Yükseköğretimdeki kalite güvencesinin en önemli amacının “Öğretim programlarına kayıtlı öğrencilerin hedeflenen yeterliliklere ulaşabilmesinin güvence altına alınması” olduğunu söyledi.
İstanbul Üniversitesi Akredite Lisans Programlarıyla Öne Çıkıyor
Yükseköğretim kalite çalışmaları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Mahmut Ak, Türkiye’deki üniversitelerin akredite bölüm oranı %14 seviyesinde kalırken İstanbul Üniversitesi’nde ise lisans programlarının %40’ının akredite olarak öne çıktığını söyledi. Prof. Dr. Ak, “Nitelikli hizmet üretme anlayışını sadece lisansta değil, lisansüstü eğitimde de yayma düşüncesindeyiz. Lisansüstü bölümlerin de akredite olmasını önemsiyoruz. İstanbul Üniversitesi olarak patent, faydalı model ve tasarım alanında ön plandayız” dedi. Kalitenin süreklilik arz eden, hiç bitmeyen bir rekabet alanı olduğuna değindi. Prof. Dr. Ak, “Akreditasyon ve kalite sürecinin daima gündemimizde olduğunu belirterek bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.
Akreditasyon belgesi takdiminin ardından etkinlik sonlandı.
Haber: Pelin Şahin
Fotoğraf: Başar Uzun
İÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
Öne Çıkan Haberler
Hukuk Fakültesi Oryantasyon Programı Gerçekleştirildi
Avrupa Diller Günü Etkinliği Düzenlendi
TEİD Etik ve Ekonomik Etkiler 2022 Araştırması’nın Sonuçları Açıklandı
İstanbul Üniversitesi Açılış Şenliği Sona Erdi
Yüksek Öğretimde Kalite Konferansı Gerçekleştirildi
Denizel Biyolojik Çeşitliliğin Tespiti Projesi’nde Sonbahar Çalışmaları Devam Ediyor