"ANNE SÜTÜ HER ÇOCUĞUN SAĞLIKLI YAŞAMA HAKKIDIR"

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi ve Çocuk Sağlığı Enstitüsü iş birliğinde "Tüm Yönleri ile Anne Sütü Sempozyumu" düzenlendi. İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası’nda gerçekleşen sempozyumda pek çok noktadan anne sütünün önemi vurgulandı.


Anne sütünün çocuk bakımı, çocuk sağlığı ve çocuk gelişimi kapsamında değerlendirildiği Cumhuriyetimizin 100. Yılında Tüm Yönleriyle Anne Sütü Sempozyumu'nun moderatörlüğünü ve açılış konuşmalarını İstanbul Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitü Müdürü Prof. Dr. Gülbin Gökçay ve İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep İnce yaptı.

"İstanbul Üniversitesi'nin Tüm Kurumları Engin Bir Birikime Sahip" İstanbul Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitü Müdürü Prof. Dr. Gülbin Gökçay, sempozyumun açılış konuşmasında; İstanbul Üniversitesi'nin tüm kurumlarının engin bir birikime sahip olduğundan ve bu kurumların anne sütü konusunda farklı perspektiflerle bir araya gelmesinin kıymetini vurgulayarak tüm çalışmalarını multidisipliner bir bakış açısıyla hazırlamaya özen gösterdiklerini belirtti.

"Çocuğun Sağlıklı Yaşam Hakkı"

Açılışta konuşan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep İnce ise, anne sütünün her çocuğun sağlıklı yaşam hakkı için bir gereklilik olduğunu vurguladı. Anne sütü konusunun her yönüyle halk sağlığını etkileyen çok önemli bir konu olduğunu belirtirken anne sütünün yararlarının da üzerinde durdu. Emzirme ve sütle beslenme oranlarının azalmasından söz eden Dr. İnce, bunun sadece aile hekimlerinin sorunu olmadığını, anne sütü ile beslenmenin her çocuğun hakkı olduğunu vurgulayarak sempozyumda konunun detaylıca irdelenecek olmasından memnuniyet duyduğunu belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyum oturumlar ile devam etti.

Haber: Buse Karaca

Fotoğraf: Mete Aldıraklı
Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü


Öne Çıkan Haberler

ULUSAL STAJ PROGRAMI 2024 YILI BAŞVURULARI AÇILDI

"DOĞUMUNUN 150. YILINDA MEHMET AKİF VE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ" ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SAĞLIKTA GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ’NİN GÜNDEMİ: SAĞLIKTA İNOVASYON

MarmAna PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISI: MARMARA DENİZİ’NİN STRATEJİK ÖNEMİ

REKTÖRÜMÜZ KAGEM’İ ZİYARET ETTİ

MAVERAÜNNEHİR COĞRAFYASININ İLME VE KÜLTÜRE KATKISI: ÖZBEKİSTAN