4. Uluslararası Yönetim Bilişim Sistemleri Konferansı İstanbul Üniversitesi’nde Başladı

İstanbul’un tarihi yarımadasındaki eşsiz kültürel zenginliklerle bilimselliğini bir araya getirmeyi amaçlayan 4. Uluslararası Yönetim Bilişim Sistemleri Konferansı (IMISC2017), 18 Ekim 2017 tarihinde İÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.

Konferansın açılış konuşmalarını İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, MEB Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, IMISC 2017 Konferans Başkanı Prof. Dr. Sevinç Gülseçen, TRAIS-TR Chapter Başkanı Prof. Dr. Aslı Sencer, HAVELSAN Teknoloji ve Akademi Direktörü Doç. Dr. İzzet Gökhan Özbilgin ve HPE Aruba Networks Ülke Müdürü Ersin Uyar yaptılar.

“Enformatik, Bilişim ve Bilgisayar Bilimlerinin Önemi Tüm Dünyada Artmıştır”

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, bilgi ve iletişim teknolojilerinin son hızla gelişip, her alanda etkisini gösterdiği bir dönemde yaşadığımıza dikkat çekerek tüm dünyada enformatik, bilişim ve bilgisayar bilimlerinin öneminin arttığının görüldüğüne vurgu yaptı. İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak konuşmasına şu şekilde devam etti: “Ülkemiz de küresel rekabette diğer ülkelerin önüne geçmek ve kalkınma yolunda emin adımlar atmak üzere öncelikli alanlar listesi oluşturmuş, araştırmaların arttırılmasını ve daha çok desteklenmesini teşvik amacıyla oluşturulan bu listede az önce bahsettiğim bilim alanlarına yer verilmiştir. İstanbul Üniversitesi olarak bu yıl farklı bir gurur daha yaşıyoruz. Üniversitemiz, dünyanın en köklü üniversiteleri arasında yer almak ile beraber bilim dünyasına yaptığı katkılarından ötürü ‘Araştırma Üniversitesi’ unvanını almaya hak kazanmıştır. Üniversitemiz almış olduğu bu unvana yakışır ve dünya üniversiteleri ile yarışır düzeyde enformatik, bilgisayar ve bilişim bilimlerinde gerçekleştirilen tüm bilimsel çalışmalara ve üniversite-sanayi işbirliklerine desteğini arttırarak devam edecektir. Bu doğrultuda bugün 4. Uluslararası Yönetim Bilişim Sistemleri Konferansı’na da ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğumuzu belirtir, başarılı bir konferans geçirmeyi temenni ederim.”

“Milli Eğitim Bakanlığı Olarak Milyonlarca Veriyi Topluyoruz”

MEB Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu konferansta emeği geçen tüm hocalara ve Konferans Başkanı Prof. Dr. Sevinç Gülseçen’e teşekkürlerini sunarak başladığı konuşmasında, “Bizler Milli Eğitim Bakanlığı olarak binlerce, milyonlarca veriyi topluyoruz; ancak bu verileri büyük bir başarıyla kullandığımızı söyleyebilecek durumda değiliz. Onun için bu konferans hem katkıda bulunmak, destek vermek hem de bir şeyler öğrenmek adına katıldığımız bir konferanstır. Daha sonra ben bir sunum yapacağım. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu anlamda neler yaptığını size arz etmeye çalışacağım. Bu düşüncelerle sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanlarına Daha Çok İhtiyaç Var”

IMISC 2017 Konferans Başkanı Prof. Dr. Sevinç Gülseçen konuşmasında Türkiye’de Yönetim Bilişim Sistemleri alanındaki ilk kurumsallaşma kıpırdanmalarının 1991 yılında İşletme Enformatiği ile başladığını vurgulayarak, “Kurumların gittikçe dijitalleşmesiyle Yönetim Bilişim Sistemleri uzmanlarına bugün her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Japonya Toplum 5.0 konuşurken biz Avrupa olarak Endüstri 4.0’ı yeni yeni anlamaya ve uygulamaya çalışıyoruz” dedi.

Prof. Dr. Gülseçen,  İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve ana teması Endüstri 4.0 olan konferansın Association For Information Systems tarafından tanındığını ve Tübitak’ın 2223-B programı ile desteklendiğini belirtti. Sözlerine üç gün sürecek olan konferansta gerçekleştirilecek etkinliklerden bahsederek devam eden Prof. Dr. Gülseçen, konuşmasını davetli konuşmacılara, akademisyenlere, öğrencilere, konferansın hazırlık sürecinde emeği geçen kişi, kurul ve kurumlara teşekkür ederek tamamladı.

“Yönetim Bilişim Sistemleri Çok Hızlı Bir Şekilde Gelişiyor”

TRAIS-TR Chapter Başkanı Prof. Dr. Aslı Sencer konuşmasına başlarken konferansta emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak yönetim bilişim sistemleri alanının çok hızlı bir şekilde geliştiğini ve akademik çalışmaların arttığını ifade etti. Prof. Dr. Sencer konuşmasında TRAIS hakkında bilgiler vererek Türk akademisyenlerinin dünyaya açılan yüzü olmayı amaçladıklarını ifade etti. Prof. Dr. Sencer, “Önümüzdeki ay içerisinde iki Worksop düzenleyeceğiz. Yurt dışından değerli akademisyenlerimiz katılacak. Oldukça hızlı gidiyoruz ve sizleri de aramıza katılmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

“Dijital Dönüşüm Çağı ve Her Şeyin Akıllı Olmaya Başladığı Bir Dönemdeyiz”

HAVELSAN Teknoloji ve Akademi Direktörü Doç. Dr. İzzet Gökhan Özbilgin ise yönetim ve bilişim sistemleri konferansında bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Dijital dönüşüm çağı ve her şeyin akıllı olmaya başladığı bir dönemdeyiz. Günlük hayatımızı teknolojiye bağımlı olarak yaşamaya başladık ve yaşıyoruz.  Her geçen gün yenisi ile karşılaştığımız gelişmelere ayak uydurmaya gayret ediyoruz. Akıllı devre, dijital dünya, akıllı şehirler, nesnelerin interneti, yapay zekâ gibi kavramlar hayatımızın içinde. Günlük hayatımız bu yeni duruma uygun bir değişim süreci yaşıyor. Akıllı teknolojiler entegre çözümler söylemiyle HAVELSAN devletin dijital dönüşümünde öncü firmalardan biri olmuştur. Kamu ve savunma alnında büyük boyutlu bilişim projelerinde dijital dönüşümü sağlayan güvenli ve güvenilir, yerli ve milli çözümler sunan HAVELSAN Türkiye’nin en büyük yazılım şirketi olarak Türkiye’nin dijital dönüşüm alanında değerli ürünler ve hizmetler sağlamıştır. 4. Uluslararası Yönetim Bilişim Sistemleri Konferansı’nın gerek akademik dünyaya, gerekse sanayiye çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

“Sanayi Devrimini Sadece Endüstri Bazlı Düşünmemeliyiz”

HPE Aruba Networks Ülke Müdürü Ersin Uyar, konuşmasında Endüstri 4.0’dan bahsederek, akıllı ev, robotlar, siber güvenlik gibi kavramlara değindi. Uyar konuşmasını “Sanayi devrimini sadece endüstri bazlı düşünmemek gerekiyor. Hakikaten hayatımızın her alanında bizler kullanıcı olarak bu dönüşümünden muazzam etkileniyoruz ve faydalarını görüyoruz. Dolayısıyla bir bütün olarak düşünmekte fayda var. Tüm endüstriler dijital dönüşümden etkilenir. Hayatımızın her döneminde dijital dönüşüm var” ifadeleri ile sonlandırdı.

Açılış konuşmalarının ardından konferansa canlı bağlantı ile katılan Woosong Üniversitesi’nden Dr. J. R. Reagan, “Management in the Age of Industry 4.0” başlıklı bir konuşma yaptı.

Ardından MEB Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu “Endüstri 4.0 ve Eğitim” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

Konferans düzenlenen farklı oturumların ardından 20 Ekim 2017 tarihinde sona erecek.

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü


Öne Çıkan Haberler

YÖK-Temel-Bilimler-Programları-Üstün-Başarı-Sınıfları-İstanbul-Üniversitesi’nde-Açıldı

YÖK Temel Bilimler Programları Üstün Başarı Sınıfları İstanbul Üniversitesi’nde Açıldı

İÜ-Rektörü-Prof.-Dr.-Mahmut-Ak-“Uluslararası-15-Temmuz-ve-Darbeler-Sempozyumu---Kartepe-Zirvesi”-Basın-Toplantısına-Katıldı

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak “Uluslararası 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu - Kartepe Zirvesi” Basın Toplantısına Katıldı

İstanbul-Üniversitesi-ve-Romanya-Babeş-Bolyai-Üniversitesi-İşbirliği

İstanbul Üniversitesi ve Romanya Babeş-Bolyai Üniversitesi İşbirliği

“Medyanın Gücü ve Algı Yönetiminde Dilin Önemi” Konuşuldu

TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’ndan İstanbul Üniversitesi’ne Ödül

“Doğumunun 100. Yılında Baymirza Hayit ve Günümüzde Türkistan Tarihi Araştırmaları” Sempozyumu Yapıldı