İstanbul BTC - Afetlerde Blokzincir Etkinliği

İstanbul BTC: İstanbul Blokzincir Teknolojileri ve İnovasyon Merkezi koordinasyonunda 29 Nisan 2023 tarihinde İstanbul Üniversitesi, Beyazıt Kampüsü, İktisat Fakültesi Ek Bina-1'de "Afetlerde Blokzincir" etkinliği gerçekleştirilecektir. Etkinliğin ana teması afet yönetiminde blokzincir teknolojisinin kullanımıdır. Etkinlik, Proje Pazarı ve Sektörel Çalıştay olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Proje pazarında, afetlerde blokzincir kullanımıyla ilgili yenilikçi projelerin poster ve sözlü sunumları gerçekleştirilecektir. Sektörel çalıştay bölümünde ise alanında önemli isimler, afet durumlarında blokzincir teknolojisinin avantaj ve dezavantajlarını tartışacaktır. Bu etkinlik, afet yönetimi ve blokzincir teknolojisinin geleceğini şekillendirmeye yönelik öncül bir adım olarak planlanmaktadır.

"Afetlerde Blokzincir" etkinliğine katılımınızı ve değerli fikirlerinizle katkılarınızı bekliyoruz. Bu önemli etkinlikte sizlerle bir araya gelerek afet yönetimi ve blokzincir teknolojisi alanında geleceği şekillendirecek fikirler ve iş birlikleri geliştirmeyi umuyoruz.

Etkinlikle ilgili tüm detaylara ve güncel bilgilere İstanbul BTC Resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz. Katılım, kayıt ve diğer konularla ilgili sorularınız için istanbulbtc@istanbul.edu.tr adresimize e-posta gönderebilirsiniz.

Afetlerde Blokzincir Genel Katılım Formu için tıklayınız.

Proje pazarı hakkında genel bilgi, başvuru koşulları ve başvuru formuna ulaşmak için tıklayınız.

Yer: İstanbul Üniversitesi, Beyazıt Kampüsü, İktisat Fakültesi Ek Bina 1.
Tarih: 29 Nisan 2023
Saat: 10:00-12:00 (proje pazarı), 13:00-16:00 (sektörel çalıştay).

Afetlerde Blokzincir Proje Pazarı için Kayıtlarımız Başladı

Afetlerde Blokzincir Proje Pazarı Genel Bilgileri

Afet durumlarında hızlı ve etkili hareket etmek hayati öneme sahiptir ve blokzincir teknolojisi güvenilir ve şeffaf bilgi paylaşımını sağlayarak afet yönetim süreçlerini iyileştirebilir ve hızlandırabilir. İstanbul BTC: İstanbul Blokzincir Teknolojileri ve İnovasyon Merkezi tarafından 29 Nisan 2023, 10:00-12:00 arasında afetlerde blok zinciri uygulamalarına yönelik bir proje pazarı gerçekleştirilecektir. Proje pazarı katılımcılarından afetlere hızlı ve etkin müdahalede blokzincirin nasıl kullanılabileceğine dair yenilikçi fikirler ve çözümler sunması beklenmektedir. Bu etkinlik ile hedeflenen blok zinciri teknolojisi ile afetlere yönelik araştırma, geliştirme ve yenilikçilik bilincini oluşturabilmek ve bu alanda proje hazırlama ve geliştirme kültürünün yaygınlaştırabilmektir. Ayrıca katma değer yaratacağı düşünülen proje önerileri ile üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi, araştırmacıların teşvik edilmesi, yeni iş birlikleri için alt yapı oluşturulması planlanmaktadır.

Kimler Başvurabilir?

Proje pazarına, üniversite öğrencileri, akademisyenler, teknoparklar, Tübitak-MAM, özel sektör firmaları, kamu çalışanları, STK’lar, kısaca afet ve blokzincir ile ilgilenen tüm araştırmacılar katılabilir.

Başvuru Şartları Nelerdir?

•    Proje pazarına katılım ücretsizdir.
•    Proje pazarına, henüz gerçekleştirilmemiş bir fikirle katılabileceğiniz gibi devam etmekte olan bir araştırma ile başvuru yapmanız mümkündür.
•    Proje pazarına başvuran projelerden amaç ve kapsamı proje pazarıyla ilgisiz olan projeler İstanbul BTC tarafından değerlendirmeye alınmayacaktır.
•    Proje pazarına katılımı kabul edilen projelerin proje sahiplerinden en az birinin etkinlik sırasında hazır bulunması gerekmektedir. Proje ekibi olarak da katılım gösterilebilir.
•    Proje pazarı katılımcılarına etkinlik sonrasında katılım belgesi verilecektir.
•    Lütfen başvuru formunu dikkatlice doldurunuz. Başvuru yapanların katılım durumuna ilişkin İstanbul BTC tarafından bir bilgilendirme e-postası gönderilecektir.
•    Proje pazarına katılacak proje sahipleri, etkinlik alanında sergilenmek üzere 80 X 100 cm boyutlarında projeleriyle ilgili bir poster hazırlayabilir. Posterin hazırlanması zorunlu değildir.

Yer: İstanbul Üniversitesi, Beyazıt Kampüsü, İktisat Fakültesi Ek Bina 1.
Tarih: 29 Nisan 2023
Saat: 10:00-12:00
Başvuru Formu için lütfen tıklayınız.

Yaklaşan Etkinlikler

Uluslararası Türkçe Deyimler Sempozyumu