Diş Hekimliği Fakültesi
- Tanıtım Sayfası
- Diş Hekimliği Fakültesi Kısa Tarihçesi
- Bölümler
- Akademik Kadro
- Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Elemanlarının Akademik Başarıları
- Çalışma Alanları ve İş Bulma Olanakları
- Diş Hekimliği Fakültesi'nin Önemli Nitelikleri
- İÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nin Sahip Olduğu Sosyal, Kültürel İmkânlar
- Öğretim Üyelerimiz Diş Hekimliği Fakültesi'ni Anlatıyor
- Öğrencilerimiz Diş Hekimliği Fakültesi'ni Anlatıyor
- İletişim
Ülkemizde 20. yüzyılın başlarında İstanbul'da biri Kadırga'da Menemenli Mustafa Paşa Konağı'ndaki Sivil Tıp Mektebi (Mektebi Tıbbiyei Mülkiye) diğeri de Haydarpaşa'da bulunan Askeri Tıp Mektebi (Mektebi Şahane veya Mektebi Fünunu Tıbbiyei Şahane) olmak üzere iki tıp okulu bulunmaktaydı. Sivil Tıp Mektebi, idari açıdan Maarif Nezareti'ne, bilimsel açıdan ise Askeri Tıp Mektebi'ne bağlıydı.
II. Meşrutiyetin ilanı ile birlikte (23 Temmuz 1908) Askeri Tıp Mektebi'nde başlatılan reform çalışmalarının başarılı olamayacağı anlaşılınca, Sivil Tıp Mektebi, 14 Kasım 1908'de Askeri Tıp Mektebi'nden ayrılarak, Maarif Nezareti'ne bağlanmış ve Cemil Paşa da bu mektebe atanmıştır.
Sivil Tıp Mektebi'nin 18 Kasım 1908'deki Muallimler Meclisi Toplantısında mektebin adının "Tıp Fakültesi" olması kararlaştırılmış ve başkanlığına da oy birliği ile Cemil Paşa seçilmiştir. Bu toplantıda öğrenime 21 Kasım 1908'de başlanmasına karar verilmiş, ancak bu tarihte öğrenime başlamak mümkün olmamıştır.
Tıp Fakültesi'nin kuruluşunun hemen ardından, 22 Kasım 1908'de yapılan Üçüncü Muallimler Meclisi Toplantısında, Maarif Nazırı Emrullah Efendi'nin isteği üzerine Eczacı ve Dişçi Mekteplerinin bütçeleri ayrı düzenlenerek Emrullah Efendi'ye gönderilmiştir. Tıp Fakültesinin Kadırga'daki ahşap binasında hizmet vermesi düşünülen yeni okulun adı "Darülfünunu Osmani Tıp Fakültesi Eczacı ve Dişçi ve Kabile ve Hastabakıcı Mektepleri" olarak belirlenmiştir.
İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin temeli olan bu okul, Cemil Paşa (Topuzlu) ve Emrullah Efendi'nin çabaları ile kurulmuştur. Okulun kuruluşundan ardından fiili eğitim ve öğretime ancak 28 Ekim 1909'da başlanabilmiştir. Dişçi Mektebi, 43 kişilik ilk mezunlarını 30 Kasım 1911'de vermiştir.
1933 Üniversite Reformu’na kadar Tıp Fakültesine bağlı olarak birleşik bir idare altında yönetilen, "Eczacı ve Dişçi Okulları" 1 Ağustos 1933’de İstanbul Üniversitesi’nin kurulmasıyla birlikte birbirinden ayrılarak, Dişçi Okulu “İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Diş Hekimliği Yüksek Okulu” adını almıştır ve eğitim süresi 4 yıl olarak belirlenmiştir.
11 Temmuz 1964’de Diş Hekimliği Yüksek Okulu, Tıp Fakültesinden ayrılmış ve bugünkü hali olan “İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi”ne dönüştürülmüştür ve eğitim süresi de 5 yıla çıkarılmıştır.
Fakültemiz, Çapa’da hizmet verdiği binasına 1970 yılında taşınmış ve 2019 yılının sonuna kadar bu binada devam etmiştir. 2020 yılının başında hizmet binası Vezneciler’e taşınmıştır.
İÜ Diş Hekimliği Fakültesi, Temel Bilimler ve Klinik Bilimler Bölümü olmak üzere aşağıdaki ana bilim dallarından oluşmaktadır. Klinik Bilimler Bölümü içinde dokuz tane, Temel Bilimler Bölümü içinde de bir tane ana bilim dalı bulunmaktadır.
• Klinik Bilimler Bölümü
o Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı
o Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Ana Bilim Dalı
o Endodonti Ana Bilim Dalı
o Oral İmplantoloji Ana Bilim Dalı
o Ortodonti Ana Bilim Dalı
o Pedodonti Ana Bilim Dalı
o Periodontoloji Ana Bilim Dalı
o Protetik Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı
o Restoratif Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı
• Temel Bilimler Bölümü
o Temel Tıp Bilimleri Ana Bilim Dalı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Projeler
● Bulkfill Kompozitlerde Streptococcus Mutans Adezyonunun Araştırılması - OZAN G., MERT EREN M.
● Norganik Doldurucu İçeren Dental Kompozit Kullanabilen 3 Boyutlu Tarayıcı ve 3 Boyutlu Yazıcı Sistemi - EFES Ü. B.
● Evaluation Of The Ph Values In The Root Canal After Rinsing Phosphoric Acid By Different Methods – YAZICIOĞLU O., BENDERLİ GÖKÇE Y., TÜRKEŞ E.
● Soğuk Atmosferik Plazma Teknolojisi İle Yüzey Aktivasyonunun Translüsent Zirkonya Seramiklerin Reçine Siman İle Bağlanma Dayanımına Etkisinin İncelenmesi - ŞEN N., İŞLER S.
● Farklı Dijital Ölçü Sistemlerinin Dental İmplantların Ölçü Netliğine Etkisinin İncelenmesi - ŞEN N.
● Farklı Ağız Çalkalama Solusyonlarının CADCAM Restoratif Blok Materyallerdeki Renkleşmeye Etkisi – İŞLER S., ÖNGÜL D., ALPKILIÇ D. Ş.
● All On 4 Sisteminde Kullanılan Farklı Protez Materyallerinin 3 Boyutlu Sonlu Elemanlar Analizi ile İncelenmesi - GEÇKİLİ O., DAYAN S. Ç. , MERCAN U.
● Siman Çeşidinin Farklı Monolitik CAD/CAM Materyallerinden Hazırlanan Kuronların Tutuculuğuna Etkisi - ŞERMET İ. B., ÖNGÜL D., ŞEN N.
● Dijital Fotoğrafların Renk Seçiminde Kullanılmasının Farklı Akademik Gruplardaki Başarısının Ölçülmesi - SÜLÜN T., SAYGILI S.
● İmplant Üstü Protezlerin Hasta Memnuniyeti ve Yaşam Kalitesine Etkisi - IŞIK ÖZKOL F. G.
● Farklı CADCAM Frezeleme Ünitelerinde Üretilen Monolitik Kuron Restorasyonlarının Marjinal Ve İnternal Uyumlarının Değerlendirilmesi – ÖNGÜL D., KARATAŞLI B.
● Prosthetic Treatment Planning After Total Maxillary Resection - BALIK A., ÇİFTER E. D., KARAMAN B. İ.
● İstanbul Üniversitesi Araştırma Laboratuvarları Sürekliliği Araştırma Desteği – EROL A., PERÇİN ÖZKORUCUKLU S., KURUOĞLU F., AKALIN E., CEVHER E., AK T., ULUTAŞ H. K. , GÜL A., SIRMA EKMEKCİ S., DÖNMEZ Ö., et al.
● Evaluation of Colour Change in Maxillofacial Silicone Elastomers Effects of Time Passage and Moulding Stone Colour – ÇİFTER E. D., EVLİOĞLU G., SANCAKLI E., BALIK A.
● Comparison Of Total Etch Self Etch And Selective Etching Techniques On Class V Composite Restorations Prepared By ErYag Laser And Bur A Scanning Electron Microscopy Study – TUNA İNCE E. B.
● Fenamil, FGF-2 ve MTA Materyallerinin İnsan Pulpa Kök Hücreleri Üzerine Etkileri - AKTÖREN O., DİNÇ D., SEYHAN M. F., GÜVEN Y., ALI M.
● 3 Boyutlu Printer ya da Selektif Lazer Sinterleme İle Üretilen Kişiye Özgü Biyobozunur Membran - SAĞLANMAK A., KARABUDA Z. C.
● Bor İle Modifiye Titanyum İmplant Yüzeylerinde Biyofilm Oluşumu ve Osteoblast Aktivitesinin İn Vitro Analizi - ARISAN V., ALZBOUN M., TÜRKER ŞENER L., SARCAN F., KURUOĞLU F., EROL A., TOPCUOĞLU E. N.
● Farklı Yapıdaki Kollajen Membranların Peri İmplanter Dehisens Defektlerindeki Rejeneratif Etkisinin Histolojik ve Histomorfometrik Değerlendirilmesi - GÜLTEKİN B. A., DOĞAN KAPLAN A.
● Deneysel Yaşlanma Modeli Oluşturulan Sıçanlarda Kalvarya Defektlerinde Kullanılan Otojen ve Sentetik Greft Materyallerinde Erken ve Geç Dönemde Yaş ile Meydana Gelen Değişimlerin Radyolojik Biyokimyasal ve Histomorfometrik Analiz Yöntemleriyle İncelenmesi - GENÇ A., ÖZKESKİN T., YALTIRIK M., TURGUT C. T. , YANAR K., ÇAKATAY U., ÇELİKTEN M., SOLUK TEKKEŞİN M.
● Dental Ototransplantasyon Başarısında Trombositten Zengin Plazma Etkinliğinin Karşılaştırmalı Olarak İncelenmesi Prospektif Araştırma – ÇANKAYA A. B. , GENÇ A., ERDEM M. A.
● Lateral Sinüs Lifting Sonrası Sinüs Tabanında Meydana Gelen Değişimlerin Sinüs Pnemotizasyonuna Etkisinin Bilgisayarlı Sıvı Dinamiği Yöntemiyle İncelenmesi – KUNDAKÇIOĞLU A., ASLAN E., AYHAN M.
● Sevimelin İçeren Biyoadhezif Mukozal Dozaj Formlarının İn Vivo Olarak Kserostami Üzerine Etkisinin Araştırılması - YILDIZ PEKÖZ A., ÖZTÜRK N., PALA KARA Z., AKBAL DAĞISTAN Ö., ŞAHİN G., BEKTAŞ KAYHAN K., OKYAR A.
● Vitamin D ve PRP İçeren Biyouyumlu Taşıyıcıların Sıçan Kalvaryasında Oluşturulan Kemik Defektleri Üzerine Etkilerinin Araştırılması - YALTIRIK M., AHISHALI B., TURGUT C. T., ÖZTÜRK D., OKYAR A., GÜNGÖR S., ERGİNER Y., KOTİL T., DİRİCAN A.
● Oral Kavitenin Malin ve Premalin Lezyon Alt gruplarında Metilasyon ve Ekspresyon Array Yöntemleri ile Belirlenmiş Yeni Aday Hiper/Hipometile Biyobelirteçlerin İleri Validasyonu ve Hücresel Yolaklardaki Olası Rollerinin Analizi - DEMOKAN S., AK G., ULUSAN M., OLGAÇ N. V., ŞEN S.
● Rivaroksaban Verilen Sıçanlarda Kemik Defektlerinin Greftlenmesinde Lokal Hemostatik Ajanların Etkilerinin Deneysel Araştırılması - AK G., OLGAÇ V., GÜNBATAN M.
● Yüzeyi Kalsiyum Fosfat ile Kaplanmış Dental İmplantlardan Elde Edilen Dekalsifiye Edilmemiş Kesitlerde İmplant-Kemik Temasının İncelenmesinde Kullanılan İki Farklı Polimetilmetakrilat İnisiyatörünün Karşılaştırılması - YILDIRIMTÜRK S.
● Total Alloplastik Temporomandibüler Eklem Protezi Operasyonuyla İlişkili Komplikasyonlar ve Total Maliyetin Araştırılması – SELVİ F., LEE K. C., CHUANG S., HALEPAS S., CHİNTALAPUDİ N.
● Skolyoz Hastalarında TME Temporomandibular Eklem Patolojilerinin USG ve Klinik Muayene ile Prospektif Olarak Değerlendirilmesi - ÖZCAN İ., YELKEN KENDİRCİ M.
● Temporomandibular Disfonksiyon (TMD) Hastalarında Farklı Tedavi Tekniklerinin Miyofasiyal Tetik Noktaları Üzerindeki Etkilerinin Prospektif Olarak İncelenmesi - ÖZCAN İ., ERTÜRK A. F., GÖKÇEN RÖHLİG B., ÇAKIR KARABAŞ H.
● Visibility And Anatomical Characteristics Of Accessory Mental Foramen: A Retrospective Study - YALÇIN T. Y.
● Probiyotik Kullanan Diabetik Hastaların Tükürüklerinde Oksidatif Stresin Değerlendirilmesi – BATU Ş., DOĞAN H. F.
● Tip 2 Dıabetes Mellituslu Hastalarda Probiyotik Uygulamasının, Diş Eti Sağlığı, Diş Eti Oluğu Sıvısı Serolojik Göstergeleri ve Yaşam Kalitesi Üzerine Etkileri - DOĞAN H. F., İŞSEVER H., TOKGÖZ M., YAYLIM İ., KÜÇÜKHÜSEYİN Ö., TÜRKER F., TEMEL E., İDİZ C., ÇELİK F., SATMAN İ., et al.
● Human Papillomavirus (HPV)’nin Baş ve Boyun Kanserlerindeki rolü - KESKİN F.
TÜBİTAK
● Genç ve Erişkin Sıçanlarda Mikro Osteoperforasyonların Osteoklastik ve Osteoblastik Aktivite Üzerine Etkilerinin İncelenmesi – FIRATLI S., FIRATLI H. E., ÜNLÜ KUTAY P., OLGAÇ N. V., TAĞRİKULU B.
● Genç ve Erişkin Sıçanlarda Mikro Osteoperforasyonların Osteoklastik ve Osteoblastik Aktivite Üzerine Etkilerinin İncelenmesi – ÜNLÜ KUTAY P., TAĞRİKULU B.
● Dijital Ölçü Yöntemlerinin Protetik Restorasyonların Marjinal ve Internal Uyumlarına Etkisinin Değerlendirilmesi – ÖNGÜL D., BENLİ M., GÖKÇEN RÖHLİG B.
● Epitezlerde Dijital Renk Seçim - KESKİN Z. H., ÇELAKIL T., BACA E.
● Epitezlerde Dijital Renk Seçimi - BACA E., ÇELAKIL T., ÖZDEMİR KARATAŞ M., KESKİN Z. H.
● Biyomimetik Peptid Esaslı Remineralizasyon Ajanının Mine Erozyonları Üzerindeki Etkinliğinin İn Vitro Olarak İncelenmesi - GÜVEN Y., ÜSTÜN N.
● İkizlerde Genetik ve Çevresel Faktörlerin Dental Bulgulara Etkisi – KORUYUCU M., TUNA İNCE E. B., TOPCUOĞLU E. N., KASIMOĞLU Y.
● Sanal Gerçeklik Kullanımının Çocuklarda Dental Anksiyete Üzerine Etkileri – TUNA İNCE E. B., KASIMOĞLU Y., İNCE G.
● Çocuklarda Dental Anksiyete ve Ağrının Azaltılmasında Bilgisayar Teknolojilerinin Kullanımı – TUNA İNCE E. B. , KASIMOĞLU Y.
● Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı - SEYMEN F., GENÇAY K.
● Bağ Dokusu Greftlerine Alternatif Olarak Yumuşak Doku Rejenerasyonunda Üç Boyutlu Eriyik Elektrospun İskelelerinin Değerlendirilmesi - KOÇAK ÖZTUĞ N. A.
● Biyomedikal Uygulamalar İçin Titanyum ve Alaşımlarının Yüzeyinde Biyoaktif, Antibakteriyel Ve Mikroporöz Oksit Tabakasının Oluşturulması – TOPCUOĞLU E. N., KÜLEKÇİ H. G.
Desteklenmiş Diğer Projeler
● Proteomics And Genetics Of Enamel And Dentin - SEYMEN F., GENÇAY K.
● Conventional and Cone-Beam Computred Tomography for Computer-aided Implant Placement. Partial Sponsor: Materialise Dental. Leuven Belgium; Dr. Ellen Dhoore (Clinical Research Engineer) - ARISAN V.
● Hard And Soft Tissue Alterations In Immediate Implantation With Customized Healing Abutment With A Chairside Computer Aided Design And Manufactoring. A Randomized Controlled Clinical Study - SAĞLANMAK A., KARABUDA C.
● As A Dentist, Are You Happy? A Multi-Scale Multi-Country Survey Among Dental Practiotioners - KOCAELLİ H.
● The Role Of Human Polyomaviruses in Behçet’s Diseases - KESKİN F., ÇİFTÇİ S., ÇAKARER S.
● Bitkisel İçerikli Ağız Bakım Suyunun Geliştirilmesi, Formülasyonu ve İnsan Etik Kurul Başvurusu İçin Gerekli İşlemlerin Tamamlanması – TOPCUOĞLU E. N.
● Kompozit Rezin Yüzeylerinde Kullanılan Farklı Cila Tekniklerinin Streptococcus Mutans Biyofilm Adezyonununa Etkisi – TOPCUOĞLU E. N.
Ödüller
● El Kullanmadan Dişleri Fırçalama Cihazı: (Uzm. Dr. Hülya Çakır Karataş, Dr. Öğr. Üyesi Leyla Türker Şener - İTF) Patent başvurusuyla dört ödül kazandı;
✔ Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü WIPO (World Intellectual Property Organization) Altın Madalya,
✔ Kore Kadın Buluşçular Fuarı Altın Madalya,
✔ İran ve Tayvan Özel Ödülleri’nin sahibi olarak ülkemizi Kore’de en iyi şekilde temsil etti.
Patentler
● Eletrikli Diş Fırçası Simülatörü (08.08.2018): Araş. Gör. Dr. Nazmiye Şen
● Dental Hareketli Protezlerde Tutuculuk Kuvvetini Ölçmeye Yönelik Bir Aygıt (18.04.2018): Prof. Dr. Canan Bural
● Dijital Ağız İçi Tarayıcılar İçin Uygulama ve Test Simülatörü (16.09.2019): Araş. Gör. Dr. Nazmiye Şen
● Trombosit Konsantresi ile Vitamin-Minarel-İlaç-Hormon-Enzim-Biyomateryal Bileşiminin Eldesi (29.05.2019): Prof. Dr. Mehmet Yaltırık, Prof. Dr. Gülsüm Ak, Araş. Gör. Dr. Ayşenur Genç, Dt. Cevat Tuğrul Turgut.
● El Kullanmadan Dişleri Fırçalama Cihazı: Uzm. Dr. Hülya Çakır Karataş, Dr. Öğr. Üyesi Leyla Türker Şener (İTF).
● Üç Boyutlu Printer ya da Selektif Lazer Sinterleme ile Üretilen Kişiye Özgü Biyobozunur Membran (21.12.2017): Dr. Alper Sağlanmak, Prof. Dr. Zihni Cüneyt Karabuda
● Elektrikle Çalışan Dental Membran Sabitleme Sistemi: Dr. Alper Gültekin, Prof. Dr. Serdar Yalçın, Dr. Öğr. Üyesi Erol Cansız, Dr. Derya Karabulut (İÜ Müh. Fak), Doç. Dr. Yunus Ziya Arslan (İÜ Müh. Fak), Prof. Dr. Çetin Sevük
Türkiye’de kurulan ilk diş hekimliği fakültesi olması (22 Kasım Diş Hekimliği günü)
İÜ Diş Hekimliği Fakültesi, ülkemizde modern diş hekimliği eğitimin başlangıcıdır. Ülkemizde diş hekimliği eğitimi vermek üzere kurulan ilk okul olması nedeniyle, kuruluş tarihimiz olan 22 Kasım, ülkemizde diş hekimleri günü; 22 Kasımı içine alan hafta da Ağız ve Diş Sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır.
• Fakülte Dergisi
Fakülte Dergimiz European Oral Research, 2014 yılı itibariyle TÜBİTAK DergiPark sisteminde yer almaktadır. Yayın dili İngilizcedir. Dergimiz 2015 yılından itibaren PUBMED sisteminde yer almaktadır.
Dergimizin yer aldığı uluslararası ve ulusal indeksler şunlardır; Emerging Sources Citation Index (ESCI), PubMed Central, ProQuest, EBSCO, Directory of Open Access Journals (DOAJ), Open Aire, Chemical Abstracts, Google Scholar, Tubitak Ulakbim TR Dizin, Turkiye Atıf Dizini ve Scopus.
• URAP Başarısı
İÜ Diş Hekimliği Fakültesi Tüm Dünya Üniversitelerinin Branşlara Göre Akademik Performanslarını Değerlendirdiği URAP Sıralaması;
• 2015 - 2016 Dünya Alan Sıralamasında Fakültemiz 84. sırada yer alarak, Türkiye’deki Diş Hekimliği Fakülteleri arasında en yüksek sıralamaya sahip olmuştur.
• URAP 2016 - 2017 Diş Hekimliği Alan Sıralamasında 105. sırada yer alarak, Türkiye’deki Diş Hekimliği Fakülteleri arasında ikinci sırada yer almıştır.
• URAP 2017 - 2018 Diş Hekimliği Alan Sıralamasında 120. sırada yer alarak, Türkiye’deki Diş Hekimliği Fakülteleri arasında en yüksek sıralamaya sahip olmuştur.
• URAP 2018 – 2019 Diş Hekimliği Alan Sıralamasında 143. sırada yer alarak, Türkiye’deki Diş Hekimliği Fakülteleri arasında ikinci sırada yer almıştır.
• URAP 2019 – 2020 Diş Hekimliği Alan Sıralamasında 147. sırada yer alarak, Türkiye’deki Diş Hekimliği Fakülteleri arasında ikinci sırada yer almıştır.
• URAP 2020 - 2021 Diş Hekimliği Alan Sıralamasında 163. sırada yer alarak, Türkiye’deki Diş Hekimliği Fakülteleri arasında ikinci sırada yer almıştır.
• İSO Kalite Belgesi
İÜ Diş Hekimliği Fakültesi; TSE Belgesine sahip ilk diş hekimliği fakültesidir. Hastalara verdiği tüm tedavi hizmetleri ile ilgili olarak 2004 yılından beri İSO Kalite Belgesi sahibidir.
Fakültemiz, ISO 9001:2015 versiyonu Kalite Sistemi kapsamında 10-11 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen TSE dış denetimden başarılı olarak geçmiştir.
İÜ Diş Hekimliği Fakültesi Haber Bülteni
Köklü geçmişi ve geleneklerine bağlı yapısıyla ilklerin fakültesi olan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2021 yılından itibaren haber bülteni çıkarmaya başladı.
2021 yılında yayın hayatına başlayan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Haber Bülteni’nin ilk sayısı, 30 Mart 2021 tarihinde yayınlandı. Fakültemizden güncel ve önemli gelişmelerin paylaşıldığı Bülten'in şimdiye kadar 3 sayısı yayınlandı.
Haber bülteninin sayılarına ulaşmak için lütfen tıklayın
Öğrenci Kulüpleri
Araştırma Kulübü
Dans Kulübü
Müzik Kulübü
Sinema Kulübü
Edebiyat Kulübü
Fotoğraf Kulübü
Teknoloji Kulübü
Gezi Kulübü
Yeryüzü Doktorları Kulübü
Sosyal Sorumluluk Kulübü
Görsel Sanatlar Kulübü
Engelsiz Gülüşler Kulübü
Diş Akademi Kulübü
Kamp ve İzcilik Kulübü
Sosyal İletişim Kulübü
Konser, sergi, dans gösterisi, ebru boyama, kil heykel yapımı, söyleşi ve daha birçok etkinliğin yer aldığı festival haftası oldukça renkli geçmektedir.
Araştırma Kulübü Öğrenci Kongresi
Araştırma Kulübümüz tarafından 2019 yılında 26.'sı düzenlenen Öğrenci Kongresi, her sene Fakültemizin ev sahipliğinde yapılmaktadır. Kongrede birçok farklı üniversiteden gelen diş hekimliği öğrencilerinin sözlü ve poster sunumları yer almaktadır. 2018 yılından itibaren uluslararası düzenlenen kongreye, yurt dışından da öğrenciler katılmaktadır.
• 09 – 10 Mayıs 2018 / 25. Uluslararası Diş Hekimliği Öğrenci Kongresi
• 25 – 26 Nisan 2019 / 26. Uluslararası Diş Hekimliği Öğrenci Kongresi
IADS Yaz Kampı
IADS ile birlikte Fakültemiz ev sahipliğinde ortak düzenlenen Yaz Kampı'na, birçok farklı ülkeden gelen diş hekimliği öğrencileri katılmaktadır.
• 24 - 30 Temmuz 2017 / International Dental Summer Camp Istanbul
• 22 – 29 Temmuz 2018 / 2. Uluslararası Diş Hekimliği Yaz Kampı
• 21 – 28 Temmuz 2019 / 3. Uluslararası Diş Hekimliği Yaz Kampı
Öğrencilerimizin Elde Ettiği Başarılar
● Uluslararası Diş Hekimliği Öğrencileri Birliği’nin (IADS) 2016-17 Dönemi Başkanı olarak Fakültemiz öğrencisi Sina Saygılı görev aldı.
● IADS 2017-18 Dönemi Eğitim Komisyonu Başkanlığı görevine Fakültemiz öğrencisi Deniz YENİDÜNYA seçildi.
● 02 – 04 Haziran 2019 / JAT (The International Championship JULES ALLEMAND TROPHY (Şampiyonlar Şampiyonası Yarışması), bu yıl ülkemizi Fakültemiz öğrencisi Furkan Yavuz GENCEL temsil etmek üzere seçildi.
● Uluslararası Diş Hekimliği Öğrencileri Birliği’nin (IADS) 2020-21 Dönemi Öğrenci Değişim Kurulu Ekibine Fakültemiz öğrencisi Yaren Sönmez katıldı.
● Uluslararası Diş Hekimliği Öğrencileri Birliği’nin (IADS) 2020-21 Dönemi Daimi Araştırma ve Eğitim Komitesi Uluslararası Diş Hekimliği Araştırma Programına Fakültemiz öğrencisi İrem Erdoğdu katıldı.
disogbur@istanbul.edu.tr